Wahai suami, bersyukurlah jika dianugerahkan atau dapat isteri yang pandai serba-serbi, tapi jangan sampai diri sendiri tak berfungsi. Jangan pula mengambil kesempatan atas pengorbanan isteri hingga membuatkan suami lupa tanggungjawab.
Sebaiknya, hargailah isteri yang tidak hanya bergantung harap pada suami semata-mata untuk lakukan itu dan ini. Kadang-kadang isteri sengaja tidak mahu tunjuk pandai, takut lama-lama suami buat sambil lewa dalam menguruskan rumah tangga yang sememangnya menjadi tanggungjawab bersama.
Ikuti perkongsian Firdaus Shakirin ini dan hadam baik-baik ya:

Bersyukurlah Dapat Isteri Pandai Serba-Serbi

“Kalau semua saya buat sendiri, apa guna saya ada suami?”
Isteri saya beritahu, bawah sinki bocor, air keluar… Saya cakap nanti saya balik, saya buat… Tengok-tengok saaya balik, sampai  saja di rumah, sudah tidak bocor… Saya tanya dia, bocor ke tidak tadi… Dia kata dia sudah repair…
Aik, boleh pula dia repair…
Isteri whatapps, gas habis, tapi dia sudah siap masak semua… Saya order gas, saya pesan dekat orang hantar itu untuk letak dekat pintu, pastu cakap dekat wife lagi sejam saya balik, saya angkat letak dekat dapur…
Sampai saja rumah, gas sudah tidak ada depan pintu…
Baca Juga Di sini:

Isteri Boleh Lakukan Sendiri, Tapi Ingin Suami Tahu

Saya tanya wife, orang itu tidak hantar gas ke? Dia kata, dia sudah angkat gas itu, tukar dan pasang… Siap sudah guna untuk goreng cucur lagi… Mak aii, bukannya ringan tong gas… Dari depan pintu sampai ke dapur dia angkat, jauh tu…
Pressure cooker dia naik error, blender dia tak boleh pusing, oven dia tak boleh on, almari anak pintu tercabut, semua benda dia beritahu bermasalah…
Bila balik saja hendak betulkan, dia dah pun buatkan… Orang perempuan ini pandai sebenarnya… Dia boleh usahakan untuk cari jalan macam mana hendak buat, tapi dia beritahu dulu suami dia sebabnya,
Dia ada suami…

Tapi Jangan Sampai Diri Sendiri Tak Berfungsi

Kalau serba serbi dia buat sendiri tanpa suami dia tahu, maka suami tak nampak beban atau apa yang isteri buat untuk memudahkan urusan suami, suami jadi selesa… Terlalu selesa sehingga beranggapan isteri itu tak buat apa-apa dekat rumah…
Kita saja penat sebab keluar kerja, isteri duduk rumah tak penat… Walhal macam-macam isteri buat untuk suami supaya suami balik boleh rehat, tak serabut-serabut…
Bersyukurlah dapat isteri yang boleh serba serbi… Tapi jangan sampai diri sendiri itu tak berfungsi sebab semua benda isteri buat sendiri…
Mingguan Wanita : Sebaiknya bersyukur miliki isteri yang tidak berkira dan berusaha memudahkan tugas suami. Hargailah isteri sebaiknya.

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

IKLAN

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

IKLAN

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

IKLAN

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial