Beri Ruang Isteri Pulang Dan Bermanja Dengan Mak Di Kampung, Ini Pun Cabang ME TIME Yang Suami Kena Tahu

Walaupun seseorang wanita itu sudah bergelar isteri kepada suaminya, macam mana manja pun dia dengan suami, dia tetap anak manja emaknya. Dulu sebelum berkahwin, emak, ayah mahupun adik-beradiklah tempatnya menumpang kasih.

Bila dah berkeluarga, kasihnya tertumpah pada suami dan anak-anaknya. Bukan semua suami boleh faham naluri dan keinginan isteri. Lagi-lagi isteri yang memang rapat dengan ahli keluarganya.

Kalau sehari tak jumpa mak ayah pun boleh rindu, inikan cuma dapat berjumpa di hari-hari tertentu. Berikan isteri REHAT, untuk dia menghilangkan rasa PENAT.

Inilah yang dilakukan oleh Akhtar Syamir yang memberi ruang ME TIME pada isterinya, Nora Azni kembali menjadi anak manja emaknya untuk sebulan.

Beri Ruang Isteri Pulang Dan Bermanja Dengan Mak Di Kampung, Ini Pun Cabang ME TIME Yang Suami Kena Tahu

Benarkan Isteri Jadi Anak Manja Ibu Bapanya Sendiri

Dah dua hari pandang benda ni. Kadang – kadang rasa kelakar pula bila kita yang gedabak macam ni pun dipanggil ‘Baby’. Inilah isteri saya Nora Azni yang manjakan sangat suami dia.

Tahun ni pertama kali dia berpeluang untuk pulang ke kampung selama hampir sebulan. Anak yang sulung tu nak masuk darjah 1 tahun depan. Bagi diorang enjoy puas – puas kat kampung.

Inilah salah satu cabang ME TIME buat Isteri.

Cuba bayangkan, sejak Isteri berkahwin dengan si suami, berapa lama masa yang dapat dia luangkan bersama ibu – bapa dan adik – beradik sendiri? Paling lama mungkin seminggu, mungkin masa raya atau cuti sekolah. Mungkin juga masa dalam pantang.

Tapi masih tak sama. Dia masih tak dapat jadi anak manja ibu – bapa dia sendiri. Memang betul, lepas kahwin semuanya pada suami. Tapi naluri anak kepada ibu terutamanya anak perempuan ni lain macam sikit.

Cara suami manjakan isteri kesannya tak sama dengan apabila ibu manjakan anaknya. Kategori dia lain dan tak perlu dibandingkan.

Ini ME TIME untuk Isteri

Jadi, apabila isteri saya nyatakan hasrat untuk ikut abang kandung dia yang nak pulang ke kampung baru – baru ni, saya terima dengan hati yang terbuka.
Datang lagi peluang untuk saya bagi ME TIME untuk dia. Saya yang seronok dapat bagi dia peluang duduk di kampung seperti dulu.

Macam – macam dia boleh buat kat sana, berkebun, mengail dan lain – lain lagi. Tu tak masuk dapat makan masakan mak sendiri. Mesti dia rindu sangat.

Saya berkahwin dengan isteri apabila umurnya 22 tahun. Hanya beberapa tahun sahaja selepas dia habis sekolah. Ianya seperti mengambil anak kesayangan ibu bapanya dan bawa jauh – jauh.

Walaupun kami kerap jugak balik kampung selepas kahwin, mesti perasaan tu tak sama.

Beri Ruang Isteri Pulang Dan Bermanja Dengan Mak Di Kampung, Ini Pun Cabang ME TIME Yang Suami Kena Tahu

Apalah Sangat Sebulan Tu..

Isteri saya seorang suri rumah sepenuh masa. Segala keperluan saya dia sediakan dari makanan, pakaian dan lain – lain. Saya memang dimanjakan dari awal perkahwinan lagi.

Boleh dikira dengan jari berapa kali saya basuh baju sendiri. Tapi ini bukanlah bermakna saya tidak membantu langsung, tetapi dia yang cekap melengkapi hidup saya.

Biarlah kali ini dia dimanjakan oleh ibu – bapa dia pula. Lagipun anak – anak dapat bermain dengan sepupu mereka. Masa kecil ni lah nak bagi diaorang rapat, nanti dah besar mesti dah lain.

Saya pula? Biar saya terus cari rezeki untuk keluarga. Apalah sangat sebulan tu kalau nak dibandingkan dengan ruang masa yang isteri saya dapat bersama keluarganya sendiri di kampung. Bagi la can sikit ye tak?

BroOhsem – Masa untuk asah kembali skill masak megi. Hehehe..

Sumber/Foto : Akhtar Syamir