Berdepan Anak Diuji Kanser, Linda Rafar ‘Tak Kuat’ Teringat Arwah Memen

Berkaca mata tengok video instagram yang penyanyi kumpulan Elite, Linda Rafar ini kongsikan. Mengalir air matanya ketika berdepan dengan seorang anak lelaki yang sedang diuji sakit kanser sehingga membuatkan anak ini buta.

Malah, kakak anak lelaki ini pun mengalami masalah yang sama iaitu kanser. Pertemuan singkat ini membuatkan Linda atau nama sebenarnya Azlinda Rafar akui tak mudah untuknya berdepan dengan situasi ini. “Linda tak kuat.” Kongsinya jujur.

Kerana momen sebegini mengingatkan dirinya dengan arwah anaknya Memen, atau nama sebenarnya Rezaimen Keifli yang meninggal dunia pada 5 Julai 2014.

Pemergian arwah Memen disebabkan ketumbuhan kronik dalam perut.

 

 

Tulisnya,

I’m not strong. Ya Allah kuatkan la hambamu ini. Reason why Linda dah lama tak join any sharing, talk di pusat cancer, hospital, sekolah-sekolah, pusat kebajikan masyarakat, anak yatim dan sebagainya.. Linda tak kuat.”

Kisah pertemuan Linda dan anak lelaki yang diuji sakit kanser itu diaturkan memandangkan anak kecil itu adalah peminat cilik Linda Rafar.

Kongsi instagram @puteri_elite

“Pertemuan yang Allah aturkan harini pastinya amat bermakna buat adik ini kerana merupakan peminat cilik Linda Rafar. Namun pastinya meruntun jiwa kita dan juga Linda Rafar bila tahu keadaan adik istimewa ini yang sedang diuji dengan ujian besar.

“Detik ini juga mengingatkan Kak Linda ngan arwah Memen. Sama-sama kita doakan adik ini dan kakaknya terus kuat diberikan kesihatan yang baik dan diberi kesembuhan, semoga keluarga adik ini cekal, tabah dan terus berjuang. Amin”

 

Berdepan Anak Diuji Kanser, Linda Rafar ‘Tak Kuat’ Teringat Arwah Memen
Arwah ibu Linda dan arwah anak, Memen.

Kuasa Allah.. Terus Bagi Syurga Kat Memen

Sebelum ini, Linda turut berkongsi kerinduannya dengan arwah anaknya, Memen dan arwah ibunya. Luah Linda,

“Ni suara arwah memen, nak sangat jadi penyanyi.. tapi mama tak bagi suruh jadi tahfiz, kuasa Allah terus bagi syurga kat memen… Al-Fatihah Rezaimen Keifli bin Azlinda. Jaga mak kat sana ye.. insyaallah, pasti suatu hari nanti mama jumpa men n mak kat sana.”

Untuk rekod, arwah Memen adalah anak hasil perkahwinan Linda dengan bekas pelumba kereta, Keifli Othman.

 

View this post on Instagram

Im not strong..😭 Ya allah kuatkan la hambamu ini ..Reason why linda dah lama x join any sharing talk di pusat cancer,hospital,sekolah2,pusat kebajikan masyarakat,anak yatim n etc.. linda x kuat😭 Posted @withrepost • @puteri_elite Pertemuan yang Allah aturkan harini pastinya amat bermakna buat adik ini kerana merupakan peminat cilik Linda Rafar. Namun pastinya meruntun jiwa kita dan juga Linda Rafar bila tahu keadaan adik istimewa ini yang sedang diuji dengan ujian besar. Detik ini juga mengingatkan Kak Linda ngan arwah Memen. Sama2 kita doakan adik ini dan kakaknya terus kuat diberikan kesihatan yang baik dan diberi kesembuhan, semoga keluarga adik ini cekal, tabah dan terus berjuang 😔😢😭 Amin #anaksyurga #anakistimewa #cancerfight #cancerfighter #bloodcancer #lindarafar #LRFlawlessproducts #lr #prayformemen #lindarafarsharing

A post shared by LRFlawlessProducts (@lindarafar) on

Sumber/Foto : Linda Rafar