Foto: AGENSI/ Detik News

Tidak dapat bayangkan perasaan isteri apabila suaminya hilang di lautan. Apatah lagi mereka baru sahaja mendirikan rumah tangga. Namun apa yang berlaku pasti ada hikmahnya.

Pasangan ini baru dua bulan bernikah, isteri kru KRI Nanggala-402 tak putus berdoa agar suami selamat. Tentu sahaja saat ini hatinya tidak tenang mengenangkan keadaan suami yang tiada khabar berita.

Baru Dua Bulan Bernikah

Susulan kehilangan kapal selam yang berlaku di Jakarta, seorang wanita yang baharu dua bulan bergelar isteri kepada kru kapal selam KRI Nanggala-402 terus berdoa agar suaminya selamat dari sebarang kemalangan.

Bagaimanapun, Mega Dian Pratiwi, 23, enggan ditemubual kerana masih lagi terkejut dan bersedih menerima berita tragedi kapal selam KRI Nanggala-402 yang hilang pada Rabu, lapor Detik News.

Baca Juga Di sini:

Suami Hilang Romantik Selepas Kahwin, Bukan Tanda Tak Sayang Pun

Suami Jangan Pandang Rendah Bila Isteri ‘Hilang Seri’ Sebab Hidupnya Untuk Keluarga, Hargailah

‘Rehatlah, Biar Abang Jaga Anak” Ayat Keramat Suami, Terus Hilang Segala PENAT ISTERI

Isteri Kru KRI Nanggala-402 Tak Putus Berdoa Suami Selamat

Ibunya, Yayak Dwi Ernawati berkata, menantunya yang juga kru kapal, Serda Ede Pandu Yudha kali terakhir menghubunginya pada Isnin.

“Pandu sempat telefon Dian memaklumkan akan berlayar untuk latihan ketenteraan di perairan Bali. Malah meminta doa agar pelayarannya selamat.

IKLAN

“Mereka baharu dua bulan berkahwin. Anak saya tidak mengikut suaminya kerana bekerja sebagai jururawat di Klatak,” katanya pada Jumaat.

Menurutnya, dia berharap agar kesemua kru kapal termasuk menantunya berjaya diselamatkan hari ini dan tiada sebarang masalah semasa operasi mencari dan menyelamat (SAR) dilakukan.

Yakin Pandu Selamat

“Saya sangat rapat dengan Pandu dan hingga saat ini kami masih yakin Pandu akan kembali berkumpul dengan keluarga,” ujarnya.

Seramai 53 kru berada di dalam kapal selam tersebut yang hilang ketika menyertai satu latihan ketenteraan di luar pantai Bali.

Hanya Mampu Bertahan 72 Jam

Kapal selama buatan Jerman itu dilaporkan hilang kira-kira 95 kilometer ke utara Bali pada jam 4.25 pagi Rabu selepas terlibat dalam satu latihan torpedo.

Ketua Staf Angkatan Laut, Yudo Margono melaporkan, bekalan oksigen yang terdapat dalam kapal selam tersebut hanya kekal bertahan selama 72 jam sahaja dan SAR perlu dikerahkan sebelum oksigen kehabisan sehingga jam 3 pagi Sabtu.

MW: Team MW mendoakan semua kru KRI Nanggala-402 tak putus dan ditemukan segera. Semoga keluarga semua mangsa terlibat tabah.

IKLAN

Sumber: Sinar Harian

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Baru Dua Bulan Bernikah, Isteri Kru KRI Nanggala-402 Tak Putus Berdoa Suami Selamat

IKLAN

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Baru Dua Bulan Bernikah, Isteri Kru KRI Nanggala-402 Tak Putus Berdoa Suami Selamat

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Baru Dua Bulan Bernikah, Isteri Kru KRI Nanggala-402 Tak Putus Berdoa Suami Selamat

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

 

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI