Awas! Mak Ayah Jangan Terlalu Terbuka Beri Komen INTIM Di Media Sosial

Mengejutkan sungguh pendedahan yang dikongsikan guru ini. Tentang sikap segelintir mak ayah yang terlalu terbuka malah berani berkongsi komen ‘cerita dalam kain’ di media sosial.

Aduh! Tak perlu pun dikongsi pengakuan ‘lurus bendul’ kisah intim yang anda dan pasangan telah lalui. Bahaya kot..

Bila mana jurucakap Goodbye Pornography, Mohd Fadhli Bin Othman (Mualim Mohd Fadhli) ini mendedahkan tentang pemikiran ibu bapa yang konon up to date tetapi sebenarnya menjelikkan. Lagilah bimbang kita dibuatnya.

Sebab ada segelintir mak ayah yang tak sedar bahawa merekalah sebenarnya menjadi punca datangnya sifat ‘kelucahan’ dalam diri anak-anak itu.

 

Awas! Mak Ayah Jangan Terlalu Terbuka Beri Komen INTIM Di Media Sosial

IKLAN

Ini Bukan Pemikiran Up To Date, Tapi MENJELIKKAN

Mula-mula masuk dan terjun isu gejala sosial terutama ketagihan pornografi dan salah laku seksual berkobar-kobar aku buat modul dan program yang FOKUS pada murid sekolah rendah, menengah dan Mahasiswa.

Tapi, semakin hari semakin meleset. Kebanyakkan kes dan masalah yang aku jumpai terutama pelajar sekolah adalah bermula dengan perangai seorang ayah atau KHALIFAH KELUARGA yang kuat layan video lucah. Lebih menjengkelkan lagi layan dengan isteri !

Baru sebentar tadi, satu pengakuan seorang netizen telah aku baca di sebuah posting salah seorang public figure program realiti Clever Girl. Sahabat aku ini (peserta CLEVER GIRL) telah mengecam tindakan segelintir masyarakat terutama lelaki @ suami yang suka layan video lucah a.k.a Pornografi.

Telah Ada Anak Anggap Tengok Video Lucah Itu Kebiasaan

Tiba-tiba netizen itu buat pengakuan yang berani sebegini (seperti gambar di bawah). Maaf bukan untuk mengaibkannya. Aku pun dah padam segala namanya. Pengajaran ini untuk diri sendiri dan semua orang. Nak cakapkan kesedaran ini masih rendah walaupun terhadap MAK AYAH !

IKLAN

Cuma nak beritahu di luar sana masih ramai pasangan suami isteri yang telah ada anak menganggap tonton video lucah merupakan satu kebiasaan. Matlamatnya semata untuk dapatkan skill atau teknik yang baru bagi puaskan pasangan.

Bayangkan, jika kalian menontonnya melalui telefon bimbit dan gadget itu kemudiannya anak pula guna. Sebab itu kes-kes yang berlaku seperti masalah seksual di prasekolah, tadika dan sekolah rendah semakin menjadi.

Usah Terlalu Terbuka.. Jadilah Mak Ayah Bertanggungjawab

Ini semua berpunca daripada MAK BAPAK yang tidak bertanggungjawab. Bila disuruh datang oleh pihak sekolah untuk program kesedaran pemalas dan banyak alasan. Maaf jika ayat kasar tetapi itu yang berlaku di kalangan PIBG sekolah.

IKLAN

Datang mesyuarat pun sebab ada cabutan bertuah. Jika tahu ada program kesedaran atau ceramah keibu bapaan datangnya lambat dan sampai di akhir-akhir slot.

Hajatnya tak nak tulis panjang-panjang. Tetapi bila dah menaip sama seperti bila dan mula pegang mikrofon. Payah nak berhenti.

Persoalannya, bagaimana nak sedarkan MAK AYAH sebegini ?

Bantu saya…….
Speechless……..dibuatnya.

Sumber/Foto : Mualim Mohd Fadhli, GOODBYE PORNOGRAPHY SPEAKER