Sumber / Sumber Foto : Instagram Dr Say Shazril

“Assalamualaikum Baby Sefriel” Dr Say Shazril berasa sangat bersyukur apabila isterinya Dr Azura Abas telah selamat melahirkan cahaya mata keduanya, pada 18 Ogos (semalam) jam 8.14 pagi.

Seperti yang dimaklumkan menerusi entri di akaun Instagram miliknya, doktor selebriti dan pengacara ini telah memuat naik satu gambar bersama anak lelaki keduanya yang baru sahaja dilahirkan.

Pasangan popular ini telah dikurniakan seorang cahaya mata sebelum ini yang bernama Aezil, setahun. Sebelum ini Dr Azura telah disahkan kembali hamil selepas tiga bulan mengalami keguguran sekitar bulan Ogos tahun lalu.

“Assalamualaikum Baby Sefriel” Anak Kedua Dr Say & Dr Azura

“Alhamdulillah, 8.14 pagi, isteri saya selamat melahirkan bayi kedua lelaki kami seberat 3.5 kilogram (Kg) dan sepanjang 51.5 centimeter.

IKLAN

“Syukur ke hadrat Ilahi atas pemberian yang cukup istimewa ini. Saya kini sebagai bapa kepada dua orang anak! Tidak sabar nak tengok reaksi Ace bila kami bawa Sef balik nanti,” tulisnya di Instagram yang sekaligus mengumumkan nama anak keduanya, Sefril.

Malah Dr Say juga sangat gembira kerana kali ini dapat menemani isteri untuk kelahiran anak keduanya.

“Saya terlepas waktu Ace lahir dulu maka kali ni saya takkan terlepas Sef lahir,” ungkapnya.

Dr Say juga turut menjawab persoalan yang diaju pengikutnya di Instagram, bagaimana di kala pandemic suami dibenarkan menemani isteri ke hospital?

“Menjawab persoalan “siapa jaga Ace?”, well Ace ada kat rumah dijaga family isteri saya yang sebelum mereka datang, mereka siap buat RTK test. Polisi @subangjaya_medicalcentre kepada para suami yang ingin menemani isteri di kala pandemik ini adalah once suami masuk bersama isteri ke hospital, suami tak boleh keluar sehinggalah isteri keluar sebab both suami isteri kena buat PCR test sebelum masuk wad,” terang Dr Say.

IKLAN

‘Kalau Penyuntik Ikut SOP, Mustahil Terlupa Tekan’ Dr Say Shazril Persoal ‘Vaksin Angin’

“Angkat Berat, Salah Postur Punca Slipped Disc” – Dr Say | Dr Say React

Lepas 12 Tahun, Dr Say Terbuka Hati Belikan Emas Untuk Isteri, Mentua

Iseri Lahirkan Bayi Secara Pembedahan Caesar

Dr Say juga menjelaskan isterinya terpaksa melahirkan bayi keduanya secara pembedahan atas faktor tertentu yang tidak dapat di elakkan.

IKLAN

“Isteri saya bersalin caesar disebabkan pakar kami memberitahu yang isteri ada 20% kegagalan untuk VBAC (Vaginal birth after caesarean) sebab long time back isteri pernah ada major operation pada perutnya yang menyebabkan ada banyak lekatan pada organ-organ dalamannya.

“Jadi kami tak mahu ambil risiko itu dan kami pilih caesar sebagai kaedah melahirkan anak kedua ini. Ace dulu pun dilahirkan melalui emergency caesar sebab tali pusat menjerut lehernya,” luahnya lagi.

Mingguan Wanita : Tahniah Dr Say dan Dr Azura! 

Sumber / Sumber Foto : Instagram Dr Say Shazril