Sumber Foto: Instagram Aril Pilus

Selebriti yang juga pemilik nama sebenar Khairil Azam Pilus atau Aril telah dimasukkan ke sebuah pusat perubatan kerana mengalami radang kulit yang serius.

Seperti mana dikongsi, Aril menjelaskan dia perlu diasingkan wad kerana dibimbangi menjangkiti orang lain.

Aril Pasrah Ujian Menimpa Di Bulan Ramadan 

Malah Aril juga pasrah dengan ujian yang menimpa apatah lagi dalam bulan Ramadan yang penuh keberkatan ini.

“Assalam semua, malam tadi saya terpaksa diasingkan dalam hospital akibat mengalami masalah radang pada kulit yang agak serius.

“Radang ni boleh mengakibatkan jangkitan pada orang lain. So terpaksa la dok wad sensorang dalam 5-7 hari.

“Kawasan radang ni di bahagian belakang pinggan hingga ke bahagian atas peha kanan, dan bahagian bawah perut dan di depan peha kanan bahagian atas. Senang cite pinggang perut bontot la en.. so susah la skit aku nak share gambonya takot kemontokkan dan kemonggelan tu terserlah.

“Doakan Saya Cepat Sembuh”

“Insyaallah, doakan saya semoga cepat sembuh dan semoga dapat lah saya sambut hari raya aidilfitri bersama dengan keluarga tercinta khamis ni ya..Amin Yarabbal Alamin,” tulis Aril menerusi laman Instagramnya.

IKLAN

Aril Terpaksa Tidur Berdiri

Bersama anak kesayangan.

Bapa kepada Tun Adriel Mikael ini juga memberitahu dia sebenarnya ada kayap tapi tidak aktif.

“Sebenarnya saya ada kayap, tapi tak aktif. Mungkin disebabkan sepanjang Ramadan ini makan tak menentu, lesu dan kurang minum air, jadi ia aktif semula. Tapi, tak naik ruam.

“Nak dijadikan cerita, pada 28 April lalu saya berasa sakit otot. Saya ingat ada masalah urat. Jadi saya panggil pihak fisio datang rumah untuk buat sesi regangan. Lagi pula saya baru mula aktif berjogging. Saya menjangka, mungkin ia perkara biasa. Tiga hari selepas itu, saya jogging macam biasa. Keesokan harinya, naik ruam dan makin teruk.

“Saya ke klinik dan diberitahu alahan biasa. Tapi, saya tak tahan dan terus pergi hospital jumpa pakar. Hasil pemeriksaan, doktor cakap ia kayap dan saya perlu diasingkan segera bagi elakkan jangkitan pada orang lain. Memang sakit, sampai tak boleh tidur dan terpaksa tidur berdiri,” ungkap Aril seperti mana dipetik menerusi Harian Metro.

 

Aril harap akan dapat menyambut Syawal di rumah bersama keluarga.

Doa Rakan-Rakan Supaya Cepat Sembuh

IKLAN

Baca Disini Juga:

Kasih Ibu, Kudrat Usia 84 Tahun ‘Gagah’ Uruskan Anak OKU Terlantar Sakit

“Sayunya Tengok Muka Suami, Sakit Pun Dia Gagahkan Juga Mencari Rezeki” Isteri Atu Zero

Suami Isteri Marah Atau Gaduh, Jangan Bertempik Dan Panggil AKU KAU, Carilah Penyelesaian

Sumber Foto: Instagram Aril Pilus
Sumber: Instagram Aril Pilus & Harian Metro

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Cookies Viral Legend 

Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak. Kursus diadakan pada dua pilihan tarikh iaitu 10 Julai dan 24 Julai 2021.

Klik ini untuk mendaftar:  https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com