Langkah terbaik untuk memastikan mak, ayah serta keluarga tidak dijangkiti Covid-19 adalah kekal duduk di rumah. Sejak itu banyak urusan harian semuanya dilakukan atas talian, termasuklah melakukan tugas-tugas pejabat di rumah saja, membeli-belah secara online dan anak-anak juga mengikuti sesi pembelajaran PdPR (pengajaran dan pembelajaran di rumah).

Terlalu lama mengadap telefon, komputer dan laptop tentu sahaja membosankan sepanjang PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) ini, apa kata mak, ayah ceriakan hari anda dengan melakukan sedikit senaman, aerobik atau pergerakan ringan demi menjamin kesihatan mental dan fizikal.

Tidak perlu keterlaluan, luangkan masa dalam 15-20 minit sehari. Lakukan bersama anak-anak dan ahli keluarga barulah seronok. Lebih manis, jika aktiviti ini dirakam dan dimuatnaik di akaun media sosial mak ayah.

Kempen #RexonaMoveForGood

Anda Kini Boleh Membantu Golongan Orang Kurang Berupaya Dengan Hanya Bersenam Atau Menari! JOM!Sebagai tanda menghargai dan sokongan kepada golongan Orang Kurang Upaya (OKU) yang terhimpit di tengah-tengah pandemik ini,

Rexona telah melancarkan kempen #RexonaMoveForGood yang bermula 1 Ogos hingga 31 Ogos.

Anda Kini Boleh Membantu Golongan Orang Kurang Berupaya Dengan Hanya Bersenam Atau Menari! JOM!

Kempen ini menjadi inisiatif Rexona mendidik masyarakat untuk percaya bahawa melalui kuasa gerakan mampu memberi manfaat kepada diri sendiri dan juga golongan kurang bernasib baik seperti OKU, paling penting kita semua kekal selamat dengan berada di rumah.

Semua orang tahu bahawa aktiviti gerakan mampu mengubah kehidupan dan ia turut membantu diri sendiri bertindak melebihi keupayaan.

Malahan gerakan juga mampu menyatupadukan rakyat, komuniti OKU dan merangsang perubahan sosial yang positif. Oleh hal yang demikian, semua orang harus mendapat manfaat semaksimum mungkin daripada aktiviti fizikal, mental dan juga sosial.

Percaya atau tidak, masih ramai lagi OKU yang berada di rumah tanpa dibawa bersukan dan berekreasi walaupun diketahui bahawa aktiviti ini boleh membangunkan fizikal dan minda mereka.

IKLAN

Bukan hanya pihak kerajaan dan NGO (pertubuhan bukan kerajaan), OKU juga memerlukan sokongan daripada segenap masyarakat untuk mengubah gaya hidup mereka.

Muatnaik Video WorkOut

#RexonaMoveForGood

Anda Kini Boleh Membantu Golongan Orang Kurang Berupaya Dengan Hanya Bersenam Atau Menari! JOM!

Oleh itu, jom muatnaik video senaman atau tarian anda dengan tanda pagar #RexonaMoveForGood di akaun Facebook atau Instagram. Bagi setiap video yang dimuatnaik, Rexona akan menderma RM10 kepada pertubuhan yang memerlukan.

Setakat ini Rexona berkerjasama erat dengan tiga pertubuhan NGO iaitu Persatuan Orang Cacat Malaysia, Independent Living & Training Centre Malaysia, Special Olympics Selangor yang percaya bahawa kehidupan atau kekurangan OKU boleh diatasi jika mereka percaya dengan keupayaan diri untuk bergerak bebas setelah memiliki inspirasi.

Menjadi objektif utama Kempen #RexonaMoveForGood dalam memastikan pertubuhan ini mendapat keperluan khas bagi membantu pergerakan seharian mereka. Antaranya, kerusi roda, anggota tubuh prostetik dan peralatan sukan yang bersesuaian untuk golongan OKU.

Bukan sahaja menyihatkan, malah menjadi lebih bermakna apabila video senaman atau pergerakan mak, ayah dapat membantu golongan kurang berupaya secara tidak langsung.

IKLAN

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini berkaitan kempen #RexonaMoveForGood, ikuti Rexona di Facebook dan Instagram.

Deodoran Rexona Pilihan Terbaik

Sudah tentu aktiviti pergerakan atau senaman banyak mengeluarkan peluh dan kadang-kadang membuatkan mak, ayah kurang selesa jika badan berbau jika tersalah pilih deodoran.

Ternyata Rexona adalah pilihan yang terbaik dengan perlindungan maksimum sepanjang hari walaupun mak, ayah hanya berada di rumah. Uniknya deodoran Rexona direkakhas bagi memenuhi tuntutan yang berbeza sama ada lelaki atau wanita.

Bagi mak-mak hanya perlu menggunakan produk dari Rexona iaitu deodoran Rexona Brightening + Anti Stain yang dilengkapi dengan vitamin dan ekstrak buah lemon asli yang mampu mencerahkan kulit di bahagian bawah lengan secara semula jadi.

Anda Kini Boleh Membantu Golongan Orang Kurang Berupaya Dengan Hanya Bersenam Atau Menari! JOM!Anda Kini Boleh Membantu Golongan Orang Kurang Berupaya Dengan Hanya Bersenam Atau Menari! JOM! Anda Kini Boleh Membantu Golongan Orang Kurang Berupaya Dengan Hanya Bersenam Atau Menari! JOM!

IKLAN

Manakala untuk ayah-ayah boleh dapatkan Rexona Natural Cool Fresh Lime ini untuk kekal segar sepanjang masa.

Anda Kini Boleh Membantu Golongan Orang Kurang Berupaya Dengan Hanya Bersenam Atau Menari! JOM!Anda Kini Boleh Membantu Golongan Orang Kurang Berupaya Dengan Hanya Bersenam Atau Menari! JOM!

Malahan, deodoran ini juga dirumuskan dengan teknologi wangian kapsul yang dikenali sebagai motionsense dengan haruman segar buah sitrus.

Dengan adanya teknologi motionsense ini, pengguna akan menikmati 5 kali kesegaran daripada kebiasaan yang sudah tentu mampu mengekalkan bau wangi dalam setiap pergerakan yang dilakukan. Jadi pengguna tidak perlu risau untuk kekal aktif dalam melakukan aktiviti harian di rumah.

Di samping itu, deodoran dengan haruman sitrus ini seperti lemon atau limau dikatakan dapat merangsang pengeluaran serotonin iaitu hormon gembira. Oleh itu secara automatiknya, ia akan mengurangkan tekanan dengan membuatkan anda tenang walaupun sibuk beraktiviti.

Untuk  pertanyaan dan maklumat lanjut boleh layari;

Website https://www.rexona.com/my/home.html

Facebook https://www.facebook.com/RexonaMY

Instagram  https://www.instagram.com/rexonamalaysia/?hl=en

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI