Dalam kehidupan kita seharian, pasti ada bacaan surah yang kita amalkan. Baik untuk rezeki, hidup lebih tenang dan sebagainya agar perjalanan hidup kita sentiasa dalam rahmatnya.

Biasanya kita dengar bacaan surah untuk rezeki, ibu hamil, untuk anak yang soleh dan sebagainya. Tak kisah apa pun amalan, yang kita inginkan adalah dijauhi dari gangguan mahu pun dijauhi dari sifat dengki.

Apatah lagi dalam keadaan dunia sekarang yang mana media sosial dijadikan tempat untuk kita melihat, menulis dan meluahkan perasaan, sudah tentu mudah tersebar ‘Sihir Ain’ yang kita sendiri tidak sedar.

Semuanya ini berbalik pada hati dan ingat, salah satu nasihat keramat adalah dari seorang ibu yang ‘lebih makan garam’ daripada kita.

Perkongsian daripada Hayat Muhamad ini boleh diamalkan oleh kita dan dijadikan panduan bersama. Lebih-lebih lagi, nasihat seorang ibu.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Amalkan Petua Dan Cara Ini Sebagai Ikhtiar Dapatkan Kembali Barang Yang Hilang

Jadikan Cara Ini Sebagai Amalan Harian, Gerenti Kehidupan Kita Akan Lebih Baik

Info Lebih Menarik Di SINI

Bacaan Surah Al-Mukminun, Amalkan

Setiap kali menelefon ibu, inilah nasihat dan pesanan yang diberikan oleh ibu.

1. Syukurlah sebab masih boleh makan, masih boleh solat. Ada orang lain yang diuji masalah kesihatan, tak boleh makan dan tak boleh solat.

IKLAN

2. Allah uji kita semua tak sama. Tak boleh nak salahkan masa lalu. Apa yang Tuhan tetapkan, kita kena terima.

3. Jaga kesihatan. Bermula dengan apa yang kita makan. Makan jangan banyak. Orang dulu-dulu makan nasi sekali je sehari. Yang lain dia makan sikit- sikit. Kesihatan bertambah baik jika start diet dan jaga pemakanan.

4. Kita tak mampu nak capai semua perkara. Dalam hidup, tak semua perkara kita boleh capai. Tiada manusia yang sempurna.

5. Hidup kena banyak mengalah. Orang yang buat jahat, cari pasal dengan kita memang selalu ada, dan akan selalu ada. Arwah Abah dulu selalu mengalah. Mungkin itulah kebaikan yang kita bawa esok- esok.

6. Selalu baca ayat dari surah Al- mukminun ayat 97-98 supaya hilang was- was dalam hidup dan dalam solat dan supaya terpelihara dari gangguan.
Alhamdulillah.

Mingguan Wanita : Ingat pesanan orang tua dan inilah keberkatannya.

IKLAN

Sumber: Hayat Muhammad

APA RAHSIA KEJAYAAN KAMI JADI JUTAWAN MILENNIAL?

Chocodap’s, Faith Fleur, Anggun Cotton Collection, Teh Ais Pyorr, Masak-masak Cekyana (Oden viral) dan bayak lagi jenama lain mempunya ratusan ribu pelanggan masing-masing.

Tak ramai anak Melayu kita mampu bina empayar perniagaan dari bawah dari tiada apa-apa. Ia bukan dicipta sehari dua. Banyak pengorbanan terpaksa dilakukan sepanjang pendakian.
• Apa rahsia mereka?
• Apa yang mereka lakukan?
• Apa ilmu-ilmu yang diamalkan?
• Siapa yang susah senang bersama mereka?
• Apa dugaan dan keperitan yang dilalui?

Teringin ikut jejak mereka?

IKLAN

Semua ini akan terjawab di program Webinar Eksklusif CEO BIsnes Viral anjuran Mingguan Wanita pada 25 September 2021 secara virtual. Dangarkan sendiri perkongsian jujur mereka. Eksklusif!

Menangi hadiah-hadiah cabutan bertuah serta wang tunai bernila RM100.

Daftar sekarang di
https://toko.ideaktiv.com/…/webinar-eksklusif-ceo…/

atau scan QR Code pada poster

Amalkan Bacaan Surah Al-Mukminun, Hilangkan Rasa Was-was, Terpelihara Dari Gangguan

Atau sertai grup telegram WEBINAR EKSKLUSIF CEO BISNES : https://t.me/bangkitwanitaMW

Bangkit Wanita Mingguan Wanita
Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan
https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI