Alyah bakal tunaikan ibadah haji tanpa ditemani suami. Syukur alhamdulillah dan seronok tidak kepalang bila dapat panggilan menunaikan Haji. Begitu jugalah yang diluahkan oleh Datin Alyah.

Baru-baru ini menerusi program The Hardest Singing Show, Datin Alyah mengumumkan penarikan diri daripada menyertai pertandingan tersebut selepas dirinya mendapat panggilan menunaikan haji pada Jun depan.

Isteri kepada Datuk Ramli MS itu juga memohon maaf kepada semua tenaga pekerja program realiti tersebut kerana terpaksa mengundur diri. Malah turut memohon doa orang ramai supaya dia diberi kesihatan dan mendapat haji mabrur.

Alyah Bakal Tunaikan Ibadah Haji Tanpa Ditemani Suami

Seperti mana dilaporkan media, Alyah menunaikan ibadah haji tanpa ditemani Datuk Ramli MS.

“Saya selalu cakap dah banyak kali pergi umrah dan niat saya nak menunaikan haji ketika saya masih muda dan larat. Alyah sudah lama menyimpan hasrat untuk menunaikan ibadah haji.

“Alhamdulillah niat saya pada tahun lalu Allah izinkan. Saya tidak pergi bersama suami kerana dia (Ramli) sudah pun menunaikan haji, lagi pun dia perlu menjaga rumah dan dalam waktu sama ibunya tidak begitu sihat,” luahnya.

Bakal Berangkat 12 Jun

Terbaru Alyah memberitahu dirinya akan berangkat ke Tanah Suci pada 12 Jun ini.

IKLAN

“Banyak benda saya perlu belajar kerana ibadah ini yang paling saya tunggu-tunggu.

“InsyaAllah saya akan berangkat pada 12 Jun tapi sebab saya ini orang yang banyak naifnya jadi saya kena belajar banyak perkara,” sambungnya.

Alyah Bakal Tunaikan Ibadah Haji Tanpa Ditemani Suami “Perlu Jaga Ibu Kurang Sihat”  

Alyah Bakal Tunaikan Ibadah Haji Tanpa Ditemani Suami “Perlu Jaga Ibu Kurang Sihat”  

Alyah Bakal Tunaikan Ibadah Haji Tanpa Ditemani Suami “Perlu Jaga Ibu Kurang Sihat”  

IKLAN

Baca Disini : Datin Alyah Tak Kisah Turun Padang Jual Barang

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZAYAN (@zayan.my)

Sumber : mStar Online

Sumber Foto : Instagram Alyah

Anak perempuan meningkat remaja. Nana Mahzan akui agak risau. Namun punya cara tersendiri didik anak. Paling penting kata Nana perlu banyak berbicara dengan anak perempuan. Berkongsi cerita sangat penting dan pastikan anak menghormati dan mendengar kata ibu ayah.

IKLAN

Cantiknya anak dara pelakon Que Haidar dan Linda Jasmine, Tengku Ratu Haidar!

Siapa isteri-isteri geng Syatilla angkat tangan. Setuju tak? Memang suami berat mulut dan tak rajin borak bila dalam kereta suara isteri je macam dj radio tak berhenti bercakap. Hihihi.

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI