‘Almaklumlah.. Anak Lahir Waktu Tahajjud’ Da’i Hamidah Berkongsi Kelahiran Anak Kedua

Bertarikh 23 Februari lalu, jam 4.53 pagi, pendakwah terkenal, Da’i Hamidah selamat melahirkan bayi keduanya. Ketika ini, beliau sedang melalui fasa berpantang tenang bersama anak keduanya itu.

Berkongsi titipan di media sosial, instagramnya, Da’i Hamidah atau nama sebenarnya, Hamidah Abdul Razak betapa kehadiran suami dan insan-insan yang dekat dengannya banyak memudahkan urusannya di sepanjang kehamilan hingga melahirkan.

Anak Lahir Waktu Tahajjud.. – Da’i Hamidah

‘Almaklumlah.. Anak Lahir Waktu Tahajjud’ Da’i Hamidah Berkongsi Kelahiran Anak Kedua

Fasa mengandung, melahirkan dan mendidik bukanlah satu perkara yang mudah. Sebab itu disebut kepada ibu yang mengandung “wahnan ala wahnin “. Benar- benar sakit dan benar-benar mendebarkan. Maka suamilah tempat isteri menumpang kekuatan. Terima kasih suamiku yang menemani dari awal sehingga melahirkan.

Walaupun dalam labour room tersengguk-sengguk sangat mengantuk almaklumlah anak lahir waktu tahajjud. Terima kasih juga insan terpenting dalam hidup kami berdua iaitu mak, ummi & ayah yang banyak membantu.

IKLAN

Berkat adanya mereka terlalu banyak urusan kami menjadi mudah. Ya Allah mana nikmatmu yang ingin kami dustakan. Semoga kehadiran permata kedua ini menambah seri kebahgiaan dalam rumahtangga kami In Sya Allah.

Hamil anak kedua, Da’i Hamidah imbas saat sakit melahirkan anak sulung.

8 Perkara Perlu Dilakukan Pada Bayi Baru Dilahirkan

Sebelumnya, Da’i Hamidah juga berkongsi ilmu untuk mak ayah. Ada 8 perkara yang perlu dilakukan pada bayi yang baru dilahirkan.

IKLAN

– 3 perkara yang perlu dilakukan sebaik sahaja dia dilahirkan iaitu
( azan , iqomat, dan tahnik )

– 4 perkara yang perlu dilakukan pada hari ketujuh kelahirannya :
( akikah, diberi nama, bercukur, dan bersedekah )

– 1 perkara yang perlu dilakukan pada hari kelapan :
( khitan )

IKLAN

* Tak wajib ikut hari senarai atas ni sebijik-sebijik tapi kita usaha buat semua perkara di atas *

‘Almaklumlah.. Anak Lahir Waktu Tahajjud’ Da’i Hamidah Berkongsi Kelahiran Anak Kedua

“Alhamdulillah hari kesembilan (ketika status dan gambar ini dimuat naik di instagram Da’i Hamidah) dah permata kami. Syukur selesai apa yang penting. Tapi masih tak boleh lupa pengalaman bersalin anak kedua ni begitu mudah. Alhamdulillah.” Kongsi Da’i Hamidah lagi.

Sumber/Foto : Da’i Hamidah

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI