Penangan ilmu dalam bidang perniagaan telah membuktikan seramai 33 usahawan dibimbing secara dekat bersama Mentor, Datuk Wira Dr Azizan Osman dan RichWorks International Sdn Bhd (RichWorks) berjaya mencapai jualan lebih RM1 juta pada bulan lalu!

33 usahawan capai jualan RM1 juta ke atas pada Januari 2024. Khairulaming turut jadi inspirasi

Kongsi Dr Azizan, yang juga pernah menerima anugerah NONA Men’s Best Mentor Award berkata pencapaian berkenaan membuktikan bahawa bangsa usahawan masih boleh berkembang meskipun dalam keadaan yang mencabar pada tahun ini.

“Saya dan RichWorks International tak bina usahawan capai jualan RM1 juta dalam 3 minit tapi kami bina 58 usahawan capai RM10 juta dan lebih 300 capai RM1 juta pada tahun lalu.

Sementara itu,  beliau turut mengambil kesempatan mengucapkan tahniah kepada Khairulaming di atas kejayaannya  mencipta sejarah apabila jualan Dendeng Nyet Berapi mencapai lebih RM1.2 juta dalam tempoh tiga minit 39 saat, sebaik dilancarkan di platform TikTok Shop.

“Tahniah Khairulaming kerana menjadi inspirasi kepada lebih ramai orang dengan saya boleh katakan 99 peratus persediaan menjadikan tiga minit itu kejayaan,”  Azizan Osman

99 peratus persediaan menjadikan tiga minit itu kejayaan

33 usahawan capai jualan RM1 juta ke atas pada Januari 2024. Khairulaming turut jadi inspirasi

Tambah beliau, kejayaan itu tak berlaku sekelip mata tapi terdapat fasa-fasa dan proses persediaan dilakukan termasuk pembelajaran dan kegagalan yang dialami sebelum itu.

“Jika anda lebih bersedia untuk main ‘permainan’ ini, anda akan ada peluang lebih tinggi untuk menang.

IKLAN

“Apa saya nak katakan di sini adalah kefahaman sangat penting untuk seseorang usahawan bersedia untuk mencapai sasaran mereka,” jelasnya.

Dr. Azizan berkata, meskipun ketika pasaran ‘lemah’ tapi orang tetap membeli cuma persoalannya mereka membeli dengan siapa.

33 usahawan capai jualan RM1 juta ke atas pada Januari 2024. Khairulaming turut jadi inspirasi

IKLAN

Sementara itu, beliau mengulas mengenai hantaran netizen mengenai produk Jajan Jijan yang dikatakan gagal, sebenarnya ia satu kejayaan dibuat sebagai kajian kes dalam satu kelas lebih kurang 10 tahun dulu.

“Saya tunjukkan kepada peserta macam mana saya membina jenama dari kosong, bagaimana nak keluarkan produk hingga boleh dijual.

Juga Baca:https://www.mingguanwanita.my/rancang-kewangan-sebelum-terlewat-penting-agihkan-gaji-untung-bersih-dalam-6-tabung-ini/

IKLAN
33 usahawan capai jualan RM1 juta ke atas pada Januari 2024. Khairulaming turut jadi inspirasi
Salah satu akaun yang muat naik hantaran mengenai produk Jajan Jijan yang dihasilkan bagi kelas keusahawanan yang dijalankan lebih 10 tahun dulu.

“Bila kami lancarkan dalam kelas itu, lebih kurang 11,000 peket dijual dalam masa 30 minit,” ujarnya.

Dalam pada itu, RichWorks juga akan mengadakan bimbingan perniagaan bersama Dr. Azizan buat usahawan terpilih yang ditaja 100 peratus pada 21 Februari ini.

Mohon sekarang di richworks.com/businesscoaching/med.

Follow kami di TELEGRAMINSTAGRAMTIKTOKFACEBOOKTWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI