Keadaan sekarang, banyak pasangan lebih suka luahkan apa yang bermain di fikiran melalui media sosial. Bahkan, tidak terkecuali ada yang bertemu jodoh atau ada hubungan dengan orang ketiga juga melalui platform ini.

Kadang-kadang, melalui media sosial ini pasangan suka kongsi kegembiraan atau kesedihan. Dengan harapan mampu meringankan beban yang ditempuhi. Lebih teruk, boleh berlaku pasangan curang dan lebih tertarik pada wanita mahupun lelaki lain.

Sebenarnya, jangan letakkan kesalahan pada suami semata-mata, isteri juga ada membuat kesilapan dan jangan hanya katakan suami cari orang ketiga hanya kerana suka-suka. Ada banyak sebab boleh berlakuknya perkara seperti ini.

Ikuti luahan seorang isteri terhadap pasangannya yang mula cari orang ketiga dan cara bagaimana penyelesaian diberikan oleh Puan Diyana Tahir, Pakar Perhubungan & Keintiman, Ehati International Sdn Bhd dalam mejadikan wanita isteri sebagai isteri pilihan di mata suami.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Memang Jenis Berdikari, Tapi Tak Sangka Suami Curang Waktu Kandungan 3 Bulan!

Suami Mengaku Dirinya Curang, Wajarkah Isteri Memaafkan Dan Beri Peluang Kedua?

iInfo Lebih Menarik DI SINI

Orang Ketiga Jadi Punca

Kehadiran pelbagai platform online termasuk media sosial membuatkan komunikasi lebih mudah antara satu sama lain. Begitu juga dengan hubungan suami isteri yang jauh mahu pun dekat.

Komunikasi mereka menjadi lancar dari masa ke semasa. Tapi, jaga-jaga ada juga individu yang menyalahgunakan kemudahan platform ini. Sehingga seringkali kita melihat pelbagai cerita viral yang sentiasa terutamanya berkaitan pasangan kantoi curang di platform-platform online seperti Facebook, Instagram mahupun Whatsapp.

Isu yang pasangan berkahwin selalu hadapi adalah bila pasangan mereka menggunakan platform itu untuk sesuatu yang tak wajar dilakukan dalam hubungan. Antaranya adalah menggunakan Instagram untuk mencari cinta ataupun menggunakan Whatsapp untuk melampaiankan nafsu.

Ikuti kisah wanita ini yang penuh dengan pancaroba dan bagaimana dia mampu atasi masalah yang dihadapinya dengan tenang.

“Saya dan suami bercinta dari zaman universiti lagi. Memang perkahwinan tu merupakan impian kami bersama-sama. Kata orang, kita tak akan kenal pasangan kita sepenuhnya selagi kita tak tinggal bersamanya. Bagi saya, benda tu tak menjadi masalah pun sebab kami dah kenal lama. Saya amat yakin yang saya dah kenal sangat dengan pasangan saya. Tapi, semuanya tak semudah disangka, rupa-rupanya apa yang saya tahu sekadar surface sahaja. Apa yang saya tahu selama ni dikira macam tip of the iceberg yang tak nampak dasarnya.

Saya dapat tahu suami saya berskandal dari awal perkahwinan kami lagi. Suami sering Whatsapp dengan perempuan yang dia jumpa di Instagram tu. Saya terbaca Whatsapp suami bersama orang ketiga dan sekelip mata je, kebahagiaan yang kami bina selama ni musnah. Suami bukan sahaja sexting (mesej sex) bersama wanita itu bahkan turut disertakan dengan gambar-gambar lucah. Bayangakan perasaan hati saya sewaktu membaca text tu pedihnya rasa macam ditoreh berkali-kali.

Perkara yang membuatkan saya lebih sakit adalah bila saya tahu yang suami bertukar-tukar perempuan sepanjang tiga tahun perkahwinan kami. Saya juga dapat tahu, walaupun dia asyik bertukar-tukar skandal, perempuan yang paling latest ni lah yang dia dah mula nak ada serious affair hingga melampaui batas. Bayangkan mereka berselingkuh di rumah saya sendiri setiap kali saya pergi oustation. Bukan setakat itu sahaja, saya pernah menonton sendiri video mereka bermesra di atas katil kami yang dirakam & disimpan dalam phone suami saya.

Apabila kecurangan suami terbongkar, suami berterus terang dengan saya yang dia berhasrat nak mengahwini perempuan tu. Saya bagi kata dia kepada suami sama ada dia nak teruskan perkahwinan atau kami bercerai sahaja dek keranan hati saya yang dah terlalu hancur kerana kecurangannya. Dari perbualan kami, saya faham yang suami saya masih berharap kalau ada jodoh kemudian hari, mungkin dia akan kahwin dengan perempuan tu. Tapi buat masa sekarang, dia memilih saya kerana saya cuma bagi dia dua plihan sama ada saya atau kekasihnya.

IKLAN

Saya cuba untuk memaafkan suami dan move on dengan apa yang dah terjadi. Walaupun hati hati cuba memaafkan, tapi saya sentiasa mengungkit perkara tu kecurangan suami sampai sekarang. Saya mengungkit sebab saya masih curiga kalau suami saya masih contact dengan wanita itu. Keadaan ini menjadi masalah yang tak pernah selesai. Benda ni dah macam yoyo, sentiasa berulang-ulang benda yang sama. Saya kecewa sebab selama ni saya dah diperbodohkan berkali-kali. Mampu ke saya nak maafkan penipuan suami tak pernah berakhir ni?

Saya asyik teringat-ingat akan video lucah suami bersama dengan perempuan tu. Sakit mana sekalipun saya gagahkan diri dan menyimpan segala bukti macam gambar dan text. Bukti tu menghantui saya dari dulu tapi saya cuba bertenang dan redha dengan ujian ni. Saya simpan segala bukti kerana pada awalnya saya nak gunakan untuk fasakh. Tapi, bila disimpan rasa sakit. Bila nak lepaskan untuk rasa bebas, saya memang perlukannya sebagai bukti untuk kemudian hari sekiranya terjadi apa-apa.

Saya buntu macam mana nak keluar dari cycle penipuan suami selama 3 tahun ni. Saya sentiasa maafkan suami dengan niat nak mulakan episod baharu hidup kami. Suami saya pon dah berubah walau dia memilih saya berbanding kekasihnya tapi dia bersikap dingin dengan saya. yelah kan, girlfriend dah tinggalkan dia. Bila cuba nak buat baik dengan suami, suami saya tak interested pun. Inilah yang mempengaruhi mood saya sebab saya rasa diri ini tak dihargai. Disebabkan ni, kami asyik bergaduh. Saya sentiasa dalam keadaan yang tak tenang, tak tenteram, buruk sangka walaupun kadang saya nak percaya suami saya dah berubah, tapi deep inside saya rasa saya akan ditipu lagi.

Lama-kelamaan, diri saya menjadi lebih toksik. Saya sedar yang saya perlukan bantuan untuk meneruskan perkahwinan kami. Bukan sekadar perkahwinan je, saya nak cari bantuan untuk diri saya sendiri untuk maafkan diri saya dulu atas kerosakan yang saya dah buat dalam marriage saya. Saya banyak membuat kesilapan bila treat husband saya. Tapi, bila ada kesedaran tu datang, saya tak tahu nak buat macam mana dah. Semuanya macam tak ada solusi.

Di sinilah titik permulaan perubahan hidup saya dan belajar tentang 3 strategi rahsia isteri pilihan. Saya sedar yang saya gagal nak urus emosi selepas dicurangi. Rupa-rupanya, perbuatan saya ni membuatkan suami makin jauh.

Saya mula cipta kasih sayang dalam diri dengan merawat hati. Saya tak bergantung 100 peratus terhadap suami dan mula untuk menjadi lebih emotionally independent. Bila saya macam ni, hati saya macam lebih senang. Fikiran pun tak serabut. Saya sedar yang kita ni tak perlu pun nak meminta-minta kasih sayang dari orang lain. Cukup dengan sayangi diri, kita dah boleh capai bahagia.

Hari demi hari saya menjadi lebih positif dan fokus untuk menjadi pencipta bahagia. Tak sangka suami pun terikut-ikut sekali. Setelah sekian lama, akhirnya kami dapat bersama kembali tapi hubungan intim kami sangat berbeza. Saya amalkan Diet Sentuhan Cinta yang Puan Diyana kongsikan. Buat pertama kalinya, saya dan suami dapat merasakan kepuasan tu. Saya belajar yang suami akan rasa lebih confident bila dia mampu puaskan isterinya. Selama ni, hubungan intim kami macam nak tak nak je. Sekarang, melekat setiap weekend. Alhamdulillah…”

Strategi Rahsia Isteri Pilihan

Terdapat 3 strategi rahsia isteri pilihan. Melalui strategi inilah anda akan tahu bagaimana nak mengurus kesakitan selepas dicurangi. Anda juga akan tahu tentang teknik-teknik untuk kembalikan kesetiaan suami. Salah satu strategi yang boleh dikongsikan adalah untuk menjadi pencipta bahagia di dalam rumah tangga seperti apa yang wanita dalam cerita di atas lakukan.

Aspek-aspek yang anda perlu fokuskan adalah untuk menjadi pencipta kasih sayang untuk anak-anak, suami dan pencipta orgasme untuk suami. Ramai wanita bila diuji masalah, mereka meletakkan diri mereka sebagai mangsa. Bila menjadi mangsa, mulalah nak mengabaikan tanggungjawab sebab mereka adalah mangsa.

Sekiranya anda tak berhenti menjadi mangsa, anda tak akan dapat capai bahagia. Padamkan api kebakaran di dalam hati yang membara. Fokus menjadi isteri pilihan suami kerana itu adalah kunci kepada hati suami. Bila anda berjaya buka kunci hati suami, kebahagiaan pun mendatang. Perkara ini memerlukan proses dan teknik yang betul. Tanpanya, susah untuk anda kekal konsisten untuk membaiki rumah tangga anda.

IKLAN

Diet Sentuhan Cinta Kunci Keintiman

Diet Sentuhan Cinta, ataupun DSC akan membantu dari segi hubungan intim anda dan suami. Sekiranya sebelum ini anda tak tahu dengan mendalam tentang hubungan intim, anda boleh belajar tentang DSC ni. Bila sentuh pasal hubungan intim ni, ramai yang akan tersipu malu sebab ni merupakan privasi di dalam hubungan masing-masing. Ada juga yang terlampau berhati-hati hinggakan hubungan intim menjadi hambar.

Belajar untuk lebih terbuka bersama pasangan anda tentang hubungan intim ni. Bincang apa yang anda boleh lakukan untuk menghangatkan lagi hubungan intim anda dan pasangan. Jangan biarkan masing-masing tak tahu apa yang sebenarnya anda nak bila bersama dengan pasangan. Sekiranya masing-masing tak dapat nak capai kepuasan tu, pasangan anda akan cuba mencari kenikmatan di luar perkahwinan.

Kembali Bahagia

Ada di antara wanita yang lupa tentang dirinya sendiri sehingga mengabaikan kebahagiaannya bila berdepan dengan konflik. Bila mereka ingin mengubah diri mereka kembali, ramai yang lost sebab tak tahu macam mana nak mula.. Sepatutnya, pasangan kena sama-sama menjadi pencipta bahagia di dalam rumah tangga!

Bangkit Wanita Mingguan Wanita
Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Tujuh Pilihan Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Nak maju jangan tunggu. Peluang pun datang bukan selalu apatah lagi sekarang ini kita sedang lalui kehidupan sukar berbanding dahulu. Daripada asyik termenung dan meratap pilu, elok mengorak langkah mulakan bisnes baru. Sampai bila nak tengok orang lain maju dan kita masih lagi kaku?

Tiada idea, tak ada kemahiran dan arah nak tuju? Mingguan Wanita (MW) sebagai teman setia wanita sedia membantu dan tahu apa yang anda perlu.

Terkini, selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

IKLAN

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.

Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.

Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Antara kursus-kursus asas yang dijangka mampu melahirkan peserta yang berkemahiran dan boleh terus dipraktik dalam perniagaan ialah:

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 12 Jun dan 26 Jun 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti.

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI

Cookies Viral Legend. Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak. Kursus diadakan pada dua pilihan tarikh iaitu 10 Julai dan 24 Julai 2021.

COOKIES VIRAL LEGEND. JUAL COOKIES PALING MASYUK!

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita –
Instagram Mingguan Wanita –
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita