2 Minggu Menangis, Tak Sengaja Anak Bongsu Terbuang Barang Kemas, Rupanya..

Barang kemas ini dengan orang perempuan cukup sinonim. Sanggup menyimpan duit, berbulan-bulan malah bertahun kerana mahu memiliki barang kemas impian. Ralatnya rasa hati, bila sudah memiliki, barang kemas pula terbuang atau hilang dari simpanan.

Kisah yang dialami Suraya Tahir ini dikongsikan dalam grup Kami Suri Rumah. Katanya, tak sengaja anak bongsunya terbuang beg berisi barang kemas miliknya. Disebabkan rasa bersalah anak lelakinya gantikan dengan barang kemas yang baru.

Tak Sengaja Terbuang Beg Berisi Barang Kemas

2 Minggu Menangis, Tak Sengaja Anak Bongsu Terbuang Barang Kemas

Bila rezeki itu masih milik ku.. gelang ni beli hampir RM4,000 awal tahun lepas. Anak bongsu cakap tak sengaja mengatakan die terbuang beg yang saya simpan barag kemas ni.

Jadi saya mengganggap nya sudah takde rezeki. Anak saya terlalu rasa bersalah lalu menggantikan RM1,000 untuk saya beli gelang yang lain. Tapi malam ni ntah kenapa saya tergerak mengemas bilik stor, secara tak sengaja terjumpa rantai tangan ni semula.

IKLAN

Ya Allah menggigil dan rasa bersyukur sangat. Terima kasih Ya Allah.

Sape pernah alami pengalaman macam saya?

Menangis 2 Minggu, Ini Sebabnya..

2 Minggu Menangis, Tak Sengaja Anak Bongsu Terbuang Barang Kemas

IKLAN

Ketika Mingguan Wanita menghubungi Suraya, ibu ini berkongsi yang dia menangis hampir 2 minggu lamanya apabila mendapat tahu anak bongsu tak sengaja terbuang emas miliknya.

Sebab 2 tahun saya kumpul duit tu.”

“Akhirnya saya redha dan berdoa semoga orang yang jumpa gelang tu orang susah. Rupanya rezeki itu masih milik saya.” Suraya juga memaklumkan gelang tangan yang disangka hilang itu beratnya 16.65 gram.

IKLAN

MW : Barangkali juga tuhan mahu menggandakan rezeki Suraya. Dan akhirnya, ibu ini mendapat 2 gelang emas dalam simpanan. Begitulah, persoalan rezeki tuhan yang kadang kita tak pernah nak jangka. Bila bersabar, maka Allah gandakan rezeki.

Antara barang kemas atau gold bar untuk simpanan, mana lebih baik.

Cuci sendiri barang kemas, 10 minit saja dah berkilau, macam baru beli.

Sumber/Foto : Suraya Tahir

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI