Wanita Pakistan bersalin bayi lelaki waktu wukuf di Padang Arafah. Seorang wanita Pakistan melahirkan seorang bayi lelaki yang sihat di Padang Arafah semasa kemuncak ibadah haji Sabtu lalu, lapor sebuah laman berita.

Wanita Pakistan Bersalin Bayi Lelaki Waktu Wukuf Di Padang Arafah

Bayi baru lahir itu memiliki berat 3.04 kilogram. Bayi berkenaan diberi nama Arafah sebagai penghormatan kepada lokasi di mana kemuncak ibadat haji berlaku.

Ketika kejadian, wanita yang tidak didedahkan identitinya itu sedang hamil minggu ke-37. Dia melahirkan anaknya di tengah lautan jemaah haji yang berkumpul di padang tersebut.

“KELAHIRAN SEORANG ANAK ADALAH SATU RAHMAT. NAMUN, MENYAKSIKAN KELAHIRAN BERLAKU SEMASA IBADAT HAJI SANGAT ISTIMEWA,” KATA DR. AMINA AL SHEIKH.

Beliau mengetuai pasukan perubatan yang menyambut kelahiran bayi itu. Ibu dan bayi itu dilaporkan stabil dan berada dalam pemerhatian lanjut.

Sumber:

IKLAN

Baca artikel lain juga: Alangkah Banyak Keberkatan Berpuasa Sunat Tarwiyah Dan Arafah Pada 8, 9 Zulhijjah Ini, Rebut 10 Kemuliaan Yang Allah Sediakan

Persiapan Hanya 10 Hari, Manisnya Rezeki Last Minute& Dapat Panggilan Haji

“Wany Terus Fikir Nama Kita, Memang Ajaib..” Amira Othman Cerita Perjalanan Haji Di Makkah

IKLAN

 

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE

IKLAN

“Memang aku dah gila mak..hitam dah mak hidup aku..” – Kamariah Md Yatim

Ditinggalkan suami tanpa sesen kerana tidak cantik. Ibu anak 8 ini hampir mer4cun anak-anaknya sendiri kerana ketiadaan duit untuk membeli makanan.

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI