suami ada wanita lain

Manalah tak sedih bila tahu suami ada wanita lain, tambah pula saat anak-anak sedang membesar. Namun itulah ujian kecil buat wanita ini, apa yang dia lagi tak sangka tetiba suami menyesal dan balik padanya setelah dia bertindak apa yang dinasihatkan ustaz.

Nak tahu lebih jauh cerita ini, baca perkongsian Ustaz Ebit Lew ini…

Seorang wanita sedih suaminya ada wanita lain. Selalu menyakitkan hatinya kerana memiliki ramai kawan perempuan. Paling menyedihkan setelah berpenat menjaga suami dan anak-anak sehingga dewasa suaminya selalu membuatnya sakit hati.

IKLAN

Isterinya menangis dan bertanya apa patut di buat. Dia rasa bodoh dan tiada berupaya lagi. Dia perlukan suami nya dan ayah kepada anak-anaknya. Tapi macam suaminya sudah semakin hilang perasaannya pada keluarga. Katanya Saya dapat rasa akan ditinggalkan suami.

APA PERLU BUAT…

Jawab saya semuanya ada dalam 2 rakaat solat dan doa. Setiap hari nak buat apa-apa atau ada hajat segera solat sunat serta minta dan cerita pada Allah.

IKLAN

Bila kita terbiasa minta pada Allah dengan yakin doa kita sentiasa dikabulkan. Jangan ada syak. InsyaAllah bila dah dapat nanti kita akan terasa jemu nak cerita pada selain Allah. Allah akan sentiasa ada bila rasa cukuplah Allah. Menangis pada Allah. Bila dapat Allah, segalanya yang kita inginkan Allah akan beri dan lebih dari apa yang kita boleh fikirkan. Jaga solat fardhu di awal-awal waktu.

IKLAN

Takdir Allah pagi-pagi sebelum Subuh suaminya menangis dan minta maaf padanya. Suaminya tak berhenti menangis. Suaminya tanya kenapa sayang tinggalkan abang. Sampai hati sayang. Berulang dia merayu isterinya. Rupanya dalam mimpi dia nampak isterinya pula yang curang dan jahat padanya. Dia diberi perasaan yang isterinya tengah rasai. Dia terus berubah dan bertaubat..ya Allah..ya Allah.

Dia menangis masa bercerita. Benarlah ustaz, kita selalu minta selain Allah. Kita ada nikmat yang besar yakni solat dan doa. Allah akan selesaikan semua masalah kita dunia dan akhirat. Kita degil cari yang lain. Kita telah terlupa Allah pemilik segalanya.