nabila-huda-dan-keluarga

Pelakon Nabila Huda, 36 berkongsi rasa bahagia bila mana anak perempuannya, Keisha Laila dapat menguasai bahasa Mandarin walaupun baru belajar dalam 14 jam.

Membuatkan ibu ini yakin dengan keputusannya untuk meneruskan persekolahan anaknya di rumah atau homeschool adalah tepat.

Ini yang Nabila kongsikan akan kejayaan Keisha.

Korang ingat lagi tak Abil penah cakap Abil berhentikan Keisha dari school and decided untuk dia homeschool je? Abil cuma suruh dia belajar basic subjects only Maths, Sains and English je with @thelennyrahman

Pastu i came up dengan idea nak battle dengan Keisha belajar foreign language. Pastu masa i post on my Instagram, @fasihmandarin approach both of us masa MCO 2.0 tu.. Tapi mummy tak dapat teruskan sebab shooting.

So keisha continue and guys, Keisha dah terror! She can write and speak in Mandarin. Just imagine kalau ikut kan dia belajar baru 14 hours and dia dah power gila! Before MCO 3.0 , @na.laoshi datang rumah, tapi bila dah lockdown dorang sambung online je.

IKLAN

Walaupun Homeschool, Baru Belajar 14 Jam Keisha Dah ‘Power’ Mandarin

Keisha Boleh Cakap Mandarin

Dalam pada tak pergi sekolah, ketinggalan banyak benda, tak dapat nak belajar dengan sempurna, Keisha dah boleh cakap Mandarin! I am so proud of you @lilkupukupu !

Tengok result exam dia. Thank you @na.laoshi @fasihmandarin . Mummy nak cry cry jap laaa..😭😍 To mummy and daddy out there,try la bagi anak-anak korang belajar Mandarin dengan dorang ni.

IKLAN

Walaupun Homeschool, Baru Belajar 14 Jam Keisha Dah ‘Power’ Mandarin

Kalau tak dapat sekolah dengan sempurna, at least, boleh cakap Mandarin, jauh perjalanan hidup dorang nanti.. boarder bukak kite nak pergi shopping kat china pun senang bawak dorang je settle!!Hahahaha!

Dalam pada berseloroh, Nabila tetap berkongsi pesanan agar ibu ayah memberi pendedahan pada anak-anak mereka mempelajari bahasa Mandarin.

IKLAN

Mingguan Wanita : Lagipun tak rugi jika tahu banyak bahasa ini.

Baca sini : Semoga Nabila Huda Cepat Sembuh ‘Terima Kasih Kepada Semua Yang Mendoakan’

Sumber/Foto : Nabila Huda

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW