Waktu Bercinta Ada Masa Bersama, Kenapa Lepas Kahwin Sekat Semua Tu

Betullah macam yang Syaheera Rahman, Isteri Fad Bocey ini katakan, ‘kalau masa bercinta boleh saja adakan masa, kenapa lepas kahwin nak sekat semua itu.’ Sepatutnya bila dah ada anak-anak, boleh saja bahagikan masa bersama-sama. Bawa anak isteri berjalan-jalan, bercuti dan sebagainya.

Akuinya, tak mudah untuk mereka dapat bercuti memandangkan kesibukan waktu Fad dengan kerjayanya. Biarpun masa terhad, memenuhi keperluan cuti anak-anak tetap mereka agihkan waktu itu. Supaya anak besar nanti itulah jadi kenangan manis untuk mereka.

 

Masa Bercinta Ada Masa Bersama, Kenapa Lepas Kahwin Sekat Semua Tu

 

Kongsi Syaheera,

Anak anak, jarang kita ada masa bersama. Dari kecik daddy sangat pack dengan kerja. Cuti pun weekend tapi mostly time tu daddy nak rehat. Tapi kadang-kadang weekend pun kerja. Jarang betul dapat bercuti macam ni.

Orang cakap kenapa tak duduk rumah jadi suri rumah ? I have to make it balance. Ada time dengan anak ada time dengan suami. Fad kerja pulak tak ikut time. Kadang-kadang ada jugak time tak ikut dia. Tapi jadi sunyi.

IKLAN

Tak nak biar lama-lama, kami sama-sama selesa bila takda for each other. Kalau dah masa bercinta boleh ja all the time ada, why lepas kahwin kena sekat semua tu? We still can make it same like masa bercinta tapi pastikan balance sebab dah ada anak ni lain.

So what I do is dulu ada helper senang la. Tapiiiii bukan semuanya harap helper. I will make sure things done before tinggalkan kids. Sebab my helper memang tak masak. So dia hanya focus on kids dan bagi kids makan.

 

Masa Bercinta Ada Masa Bersama, Kenapa Lepas Kahwin Sekat Semua Tu

Walau Letih Semua Buat Sendiri, Hati Rasa Puas

Tapi bila sekarang takda helper ni rasa very close to kids. Sebab dulu bahagi kerja dengan helper. Sekarang dari A to Z semua buat sendiri. Kadang-kadang Allah uji macam ni sebab dia tau dari sisi lain ada kebaikannya. Letih sangat tapi rasa puas semua buat sendiri. Anak-anak kita urus sendiri lagi puas. Tahniah untuk semua wanita yang bergelar ibu, kita memang hebat .

IKLAN

Kadang-kadang kitaorang cuma nak keluar beli barang tapi anak-anak akan tanya mommy daddy work lagi ke? Maksudnya masa kami untuk anak-anak masih tak cukup.

Kadang kita pikir ngantuk letih kita, permintaan anak kita tolak tepi. Sedangkan satu hari nanti kita dah takkan dengar dah anak merengek, anak bergaduh, anak mintak dukung. Semua tu akan rindu.

 

Masa Bercinta Ada Masa Bersama, Kenapa Lepas Kahwin Sekat Semua Tu

IKLAN

 

Bila Besar Nanti Anak-anak Akan Ingat Masa Lalu..

We promise you, selagi bernyawa mommy akan create our happy moments so that nanti bila dah besar, anak-anak mommy akan ingat semua ni. Mommy akan capture banyak gambar anak-anak mommy supaya bila mommy dah takda please check my phone. Banyak mommy simpan kenangan kita.

Semua ni dah memang aturan hidup. Sama jugak kita. Lepas dah besar perlahan lahan kita akan tinggalkan parents kita. Bukan maksudnya buang tapi kita akan tetap kena cari kehidupan kita. Same goes to us, anak-anak akan tinggalkan kita satu hari nanti.

Selagi ada selagi boleh tengok diorang membesar, spend time la dengan anak-anak supaya banyak kenangan yang dapat kita simpan. Lets create moments together.

Pasangan ini dikurniakan 3 cahayamata, sepasang kembar, Favian Adrazin Hayyan dan Favian Adrazin Zayyan dan yang bongsu, Nur Aminah Mishall.

MW : Jadi mak ayah, penuhilah dan bahagiakan lah hati anak-anak kita. Kita keluar mencari rezeki pun niatnya mahu senangkan hati keluarga. Kalau anak isteri bahagia gembira, itulah magnet rezeki yang sebenar-benarnya.

Sumber/Foto : syaheeraarahman