Sudah Ketentuan Allah, tidak terluah rasa apabila seorang suami hanya mampu lihat isteri dikebumikan dengan memakai sut PPE.

Bukan mudah menerima pemergian orang tersayang dalam situasi sekarang. Ini adalah antara pasangan yang telah diuji sejak pandemik Covid-19 melanda negara kita.

Hanya Mampu Lihat Isteri Dikebumikan Dengan Sut PPE

Abdul Halim Rajuly, 52, hanya mampu melihat pengebumian isterinya, Kahajadariah Baharudin, 48, yang meninggal dunia akibat Covid-19 sambil memakai sut peralatan perlindungan diri (PPE).

Menurutnya, arwah Kahajadariah yang dimasukkan ke Hospital Seremban, Negeri Sembilan sejak 7 Mei lalu, turut menghidapi penyakit kencing manis dan tiroid meninggal dunia akibat Covid-19 di hospital berkenaan sekitar jam 4 pagi Selasa.

Baca Juga Di sini:

Tiga Kali Isteri Dijangkiti Covid-19, Lelaki Ini Sanggup Akhiri Perkahwinan 15 Tahun

“Saya Dah Rasa, Jangan Pula Anda Yang Rasa. Hampir Putus Nyawa” Roy Pulih Covid-19

Jururawat Dijangkiti Covid-19 Ketika Kandungan 30 Minggu Meninggal, Syukur Bayi Berjaya Diselamatkan

Tidak Terluah Rasa

Abdul Halim ketika dihubungi Sinar Harian bercakap dengan nada yang sedih dan merawan hati, serta tidak banyak yang mampu diluahkan olehnya.

IKLAN

Menurutnya, pengurusan jenazah dilakukan pihak hospital sebelum dibawa ke Tanah Perkuburan Seksyen 21, Shah Alam.

“Semasa arwah dikebumikan, saya boleh tengok dari jarak dekat, tetapi perlu memakai sut peralatan perlindungan diri (PPE).

“Perasaan sangat sedih, tidak dapat melawat sejak dimasukkan ke hospital,” katanya.

Kahajadariah yang bertugas sebagai kakitangan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) meninggalkan suami dan empat orang anak.

MW: Team MW merakamkan ucapan takziah kepada seluruh keluarga arwah dan semoga dia ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al-Fatihah.

IKLAN

Sumber/ Foto: Sinar Harian

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

IKLAN

Tidak Terluah Rasa, Hanya Mampu Lihat Isteri Dikebumikan Dengan Sut PPE

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Tidak Terluah Rasa, Hanya Mampu Lihat Isteri Dikebumikan Dengan Sut PPE

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Tidak Terluah Rasa, Hanya Mampu Lihat Isteri Dikebumikan Dengan Sut PPE

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI