Kredit Foto : Suara.Com

Seorang petugas terpaksa kendong pesakit yang positif Covid-19, situasi ini merupakan risiko yang perlu dihadapi oleh setiap barisan hadapan.

Ternyata bukan tugas yang mudah berdepan dengan pandemik Covid-19, adakala petugas barisan hadapan perlu berdepan dengan situasi getir seperti ini.

Terpaksa Kendong Pesakit Positif Covid-19

Seorang petugas barisan hadapan di Jakarta, Indonesia menyentuh hati netizen dengan menggendong seorang pesakit Covid-19 menaiki perahu dan menyeberangi sungai demi mendapatkan rawatan di hospital, lapor laman berita Suara.com semalam.

Dalam satu gambar yang tular, anggota polis bernama Bripka Dedek Kurniawan itu dilihat memakai sut perlindungan diri (PPE) sambil menggendong seorang warga emas yang dilaporkan positif Covid-19.

Menurut Ketua Polis Indragiri Hilir, Dian Setyawan, anggota tersebut sebelum itu mendapat maklumat bahawa terdapat seorang penduduk yang perlu dibawa ke hospital kerana disyaki dijangkiti Covid-19.

Baca Juga Di Sini:

“Belum Makan, Baju Pun Tak Sempat Tukar.” Pemandu Ambulan Bukan Sekadar Tahu Memandu!

Jururawat Dijangkiti Covid-19 Ketika Kandungan 30 Minggu Meninggal, Syukur Bayi Berjaya Diselamatkan

IKLAN

COVID-19: Tak Sentuh Anak Selagi Badan TIDAK Bersih, JURURAWAT Juga Seorang IBU

Risiko Ini Perlu Dihadapi Setiap Barisan Hadapan

“Pesakit warga emas itu dilaporkan mengalami sesak nafas, namun tiada seorang pun yang berani mengangkatnya untuk dibawa ke hospital.

“Justeru, anggota kami tampil untuk membantu pesakit tersebut bagi mendapatkan rawatan.

“Disebabkan perlu melintas sungai, mereka terpaksa menaiki perahu dan Bripka perlu menggendong pesakit berkenaan susulan keadaan kesihatannya yang tidak mengizinkan,” katanya.

Tambah Dian, situasi seumpama itu merupakan perjuangan dan risiko yang perlu dihadapi oleh pekerja barisan hadapan.

IKLAN

“Kami akan sentiasa memastikan agar langkah-langkah pencegahan penularan Covid-19 dilakukan secara menyeluruh kerana semua anggota kami telah pun divaksin,” ujarnya. – AGENSI

Mingguan Wanita : Ternyata peningkatan kes Covid-19 sangat menguji barisan hadapan. Oleh itu jagalah diri dan juga keluarga.

Sumber : Kosmo Online

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Terpaksa Kendong Pesakit Positif Covid-19, Risiko Ini Perlu Dihadapi Setiap Barisan Hadapan

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Terpaksa Kendong Pesakit Positif Covid-19, Risiko Ini Perlu Dihadapi Setiap Barisan Hadapan

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI