wanita berdikari

Ada sesetengah wanita OK je buat semua benda sendiri atau dalam erti kata lain cuba berdikari sebab dah biasa dan mungkin disebabkan suami jauh mencari rezeki.

Namun beringat, hebat mana pun si dia dalam buat sesuatu… suami kena juga ambil berat dan ‘siram’ perhatian pada kaum isteri.

Jangan sampai ambil kesempatan sebab isteri mampu buat sendiri, nak tahu lebih jauh SOAL WANITA BERDIKARI, baca perkongsian Mat Nor Nawi ini…

Salah satu kesilapan besar kaum lelaki hari ini adalah membiarkan isteri melakukan banyak perkara sendiri. Memang memudahkan anda tapi untuk perhubungan ia membahaya. Ini pengakuan dari lelaki sendiri ya.

Tahu tak, kesilapan besar lelaki nowadays adalah terlalu selesa membiarkan perempuannya hidup berdikari dan menguruskan hidupnya seorang diri . Its good for them but not healthy for the relationship , i tell you .

IKLAN

INI TANDA ISTERI INDEPENDENT

1. Yup , perempuan zaman sekarang mampu memandu sendiri ke mana hala yang dia ingin tuju .

2. Beli barang keperluan di pasaraya sendiri. Eat alone among the crowds.

3. Menguruskan emosinya sendiri. Either menangis bawah shower atau seronok makan kek depan tv sendiri.

IKLAN

TAPI JANGAN RASA SELESA

Dan kamu suami tidak langsung bertanya rutinnya kerana kamu fikir tak banyak beza pada rutinnya setiap hari. Sibuk memenuhi kekosongan jiwa di media sosial, smartphone application atau game daripada mengambil tahu kekosongan pasangan sendiri.

Sama ada kewujudan kamu disedari atau tidak,its same. Sampai satu tahap dia akan fikir semua benda boleh buat so apa guna ada kamu lagi? So, hati-hati…

IKLAN

True mark of an independent woman is you all know she can live without you. She may be ‘extremely comfortable’ with the ease at which she feels she can manage everything in her life.

CARA MELAYAN ISTERI INDEPENDENT

But dont take them for granted . Call , text or talk to her daily. Jadikan itu rutin walau di mana jua. Tak kan masa bercinta je chatting bagai. Lepas nikah lagilah kena buat benda-benda ini.

Walau kesibukan mengejar kamu, walau masa mencemburui kamu. At least ask her – How hectic was your day today? Did u sleep you well last night?

Benda yang kamu rasa remeh dan kecik untuk ditanya itulah yang sebenarnya mampu menyentuh hati dia paling dalam. Dan sekurang-kurangnya dia masih rasa you are still there in her life. Sesekali jadilah pendengar yang setia dan hargailah pasangan kita seadanya.