Bagi peminat laksa, rebus laksa kering memang memakan masa yang agak lama barulah ia betul-betul masak dan lembut. Rupanya ada cara mudah dah cepat untuk rebus laksa kering ni, malah jimat masa dan jimat gas tak perlu rebus lama-lama.

Boleh ikut tip yang dikongsikan oleh Puan Suzana Saad ini sebagai rujukan;

Dulu saya kalau nak buat laksa, malas bab nak rebus laksa sebab kena rebus lama. Tapi lepas dapat cara baru dari tokeh laksa, anytime terasa nak makan laksa, terus pi cari ikan.

Ini caranya:

1. Rendam laksa kering tu semalaman atau 2 jam pun ok dah.

2. Dengan air rendam tu, rebus hingga mendidih dalam 10 minit.

3. Tutup api dan tutup periuk. Biarkan dalam air panas tu 1 jam.

4. Kemudian boleh tapis laksa tapi jangan basuh ye.
5. Biarkan dalam penapis macam tu ja, dah boleh makan.

Selamat Mencuba!

IKLAN

Baca Lagi Di Sini:
“Jangan Gaduh Pasal LAKSA, Ikan Apa Pun Boleh Yang Penting Tumis Betul-Betul”

Laksa Beras Home Made MUDAH 5 Bahan, Guna Acuan Maruku!

MW: Semoga perkongsian tip merebus laksa ini bermanfaat. Jadi bila nak masak laksa, boleh ikut tip yang dikongsikan ini.

Sumber: Suzana Saad

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 31 Julai 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 7 & 8 Ogos 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita