Masa bercinta bukan main lagi tunjuk keprihatinannya. Tup..tup..bila kahwin, sikap yang
ditonjolkan sebelum ini terus hilang. barulah nampak sikap sebenarkan.

Menyesal dah tak guna, dia sudah menjadi suami dan pastinya anda jadi tanggungjawab dia. Bukan sahaja perangai tetapi berat tulangnya juga jelas terpancar. Anda harapkan bila sudah berkahwin, sama-samlah membantu dalam membuat kerja rumah tangga. Tapi, semuanya diserahkan pada anda. Kononnya kita nie perempuan dan isteri.

Nak tak nak, terpaksalah hadap semua ini. Walau bagaimanapun, usah mengeluh, mungkin dari sisi itu anda nampak keburukannya. Tetapi, bila difikirkan balik, ada kebaikan yang tersembunyi yang suami anda lakukan. Jom kita tengok, mungkin inilah sisi hebat suami anda yang anda tidak tahu.

Bercakap dengan elok

Bila berkahwin, maknanya suami anda tidak hidup sendirian. Dia pun ingin tahu pendapat isteri dia. Sebab itulah dia bercakap elok dengan anda, buat lawak hinggakan kadang-kadang anda berdua tidak tahu bila masa anda berdua diam.

IKLAN

Sentiasa dengan anda

Bila berada dengan anda, hati dia senang. Cuba perhatikan bila anda hilang dari pandangan mata dia. Mesti dia akan tanya berkali-kali. Jadi, tiap kali suami dengan anda, dia tidak mahu masa terbuang begitu saja. Jika anda kemas rumah dan dia hanya memerhatikan pun dah kira cukup baik. Ini belum lagi termasuk tengok televisyen bersama.

Ada saja lawak

Kalau duduk dengan dia, ada sahaja cerita yang lawak dan boleh tarik perhatian anda.
Sementelah bila anda rasa sedih, dia tahu bagaimana nak kembalikan mood anda itu.

IKLAN

Selalu bagi sokongan

Sudah dan senang dengan anda sahaja. Suami yang baik adalah suami yang sentiasa buat anda rasa bahagia.

Suami yang setia

Pantang tengok wanita cantik mulalah mata menjeling. Tapi suami yang hebat hanya sekadar kagum sahaja sebab dalam hati dia hanya anda yang terbaik untuk dia.

IKLAN

Tahu kesalahan

Tidak semua ketua keluarga ini betul, Ada masanya, dia membuat salah dan kesalahan yang dia lakukan diakui dengan betul dan janjinya tidak akan ulangi lagi. Itulah yang anda harapkan pada suami kan.

Jaga dan ambil berat

Dia sentiasa pastikan keselamatan dan kesihatan anda sekeluarga. Bila kerja di luar
kawasan, pesanan supaya pintu rumah terkunci, tanya khabar, beritahu sudah sampai dan
sebagainya. Inilah keutamaan dia untuk anda dan anak-anak.

Kadang-kadang bila suami lakukan perkara ini sudah cukup membuatkan dia suami yang hebat. Jadi hargailah suami anda. Dialah yang terbaik untuk anda.