Kredit foto: Oddity Central

Seorang suami terkejut apabila isteri kahwin lain tanpa pengetahuannya, dan rupanya lelaki lanjut usia ini jadi mangsa sendiket penipuan perkahwinan.

Malangnya, sudahlah kehilangan seorang isteri yang mempergunakan dirinya, malahan dia juga terpaksa menanggung kerugian yang agak banyak atas perkahwinan yang “dirancang” itu.

Suami Terkejut Isteri Kahwin Lain

Seorang lelaki di Bayannur, dalam wilayah Inner Mongolia kerugian AS$23,500 (RM96,867) apabila menjadi mangsa sindiket penipuan perkahwinan, lapor portal berita Oddity Central kelmarin.

Lelaki dikenali sebagai Yin Cheng, 35, itu hanya menyedari ditipu isterinya yang bernama Nana apabila menonton klip video perkahwinan baharu wanita itu di laman sosial tempatan, Kuaishou, baru-baru ini.

Menurut Cheng, dia berkenalan dengan Nana awal tahun ini menerusi seorang pencari jodoh selepas didesak keluarga untuk berumah tangga memandangkan usianya semakin lanjut.

Selepas beberapa kali berhubung menerusi panggilan video, Cheng meminta Nana datang ke kampungnya untuk bertemu keluarganya.

Enggan Libatkan Keluarga

Apabila ibu bapa Cheng bersetuju mengahwinkan mereka, Nana menolak untuk melibatkan keluarganya dengan alasan mereka sedang menunggu pampasan daripada pemerintah dan akan kehilangan wang itu jika Nana berkahwin terlebih dahulu.

Cheng bersetuju dengan permintaan Nana dan mengadakan upacara perkahwinan secara tradisional sahaja.

IKLAN

Selepas berkahwin, Nana sering meminta untuk pulang ke kampung sehingga menimbulkan syak wasangka Cheng.

Baca Juga Di sini:

Majlis Perkahwinan Hanya Sekali, Namun Perkahwinan Dibina Itu Dambakan Masa Hingga Akhir Hayat

Sedekad Usia Perkahwinan Fedtri Yahya, “Hanya Allah Dapat Membalas Sebaik-Baik Ganjaran

Romantik Sebelum & Selepas Kahwin  Memang Tak Sama, Tak Perlu Ikut Cara Bujang

IKLAN

Rupanya Lelaki Ini Jadi Mangsa Sendiket Penipuan

Keraguan Cheng terjawab apabila dia menonton klip video perkahwinan baharu Nana. Dia bergegas ke kampung wanita itu di Xixiaozhao untuk mendapatkan penjelasan.

Nana dan lelaki yang kononnya pencari jodoh bernama Li itu akhirnya mengaku terlibat dengan kegiatan penipuan perkahwinan menyasarkan lelaki bujang yang lanjut usia .

Polis telah menahan lima suspek terlibat dalam 19 kes penipuan perkahwinan itu yang menyebabkan kerugian sekitar AS$314,000 (RM1.3 juta). – AGENSI

Mingguan Wanita : Harapnya wanita ini mendapat pengajaran dan tidak mengulangi kesilapannya. 

Sumber: Kosmo Online

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Suami Terkejut Isteri Kahwin Lain, Rupanya Lelaki Ini Jadi Mangsa Sindiket Penipuan 

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Suami Terkejut Isteri Kahwin Lain, Rupanya Lelaki Ini Jadi Mangsa Sindiket Penipuan 

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI