Suami Enggan Kerjasama Ke JPN Buat Mykid Anak, Bayi Perlu Dibinkan Nasab Abdullah. Sebagai mak ayah yang bertanggungjawab mendaftar kelahiran Mykid anak sangat penting untuk masa depan mereka.Jangan sesekali mengambil mudah keperluan dokumen penting sebegini.

Kasihan sungguh nasib bayi yang baru dilahirkan ini. Meskipun lahir atas ikatan yang sah, namun mungkin terpaksa dibinkan dengan nasab Abdullah. Ia gara-gara sikap tidak bertanggungjawab si ayah yang enggan memberikan kerjasama untuk proses mendaftarkan kelahiran anak.

Suami Enggan Kerjasama Ke JPN Buat Mykid Anak, Bayi Perlu Dibinkan Nasab Abdullah

Kesukaran Daftar Kelahiran Anak

Menerusi perkongsian di TikTok Norsufia Johari atau lebih dikenali Cik Pia sebelum ini, wanita ini pernah mendedahkan suaminya enggan datang mengazankan bayi mereka yang baru lahir. Segala proses bersalin juga hanya diuruskan dan ditemani keluarga sahaja pada November lepas.

Tidak hanya difitnah dan dijaja aib oleh suami, terbaru wanita yang dalam proses perceraian ini berkongsi kesukaran yang dialami dalam mendaftarkan Mykid bayinya, yang diberi nama ‘Khaireel Arrayan Arumi’ di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

@norsufiajohari Alhamdulillah kami baik2 saje..terima kasih tanpa henti mendoakan kami..hanya Allah yg mampu membalas kebaikan korg semua.#hello2023 #fyp #tiktoker #fypp #tiktok #fypage #fypシ゚viral #fypシ #trending #baby2023 ♬ Buah Hati – Armada

IKLAN

Bekas Suami Enggan Kerjasama

Ini kerana lelaki terbabit dikatakan enggan memberi kerjasama mendaftarkan kelahiran anaknya yang baru lahir. Menurut sumber, mengikut proses yang telah ditetapkan JPN syarat utama untuk daftar kelahiran bayi untuk membuat Mykid adalah si ayah atau kad pengenalan asal miliknya. Ia perlu dibawa sekali ke sana untuk pendaftaran yang sah disamping dokumen penting lain yang lengkap.

Jika gagal berbuat demikian, pendaftaran akan menjadi semakin sukar. Termasuklah bayi terpaksa dibinkan dengan nasab Abdullah atau 99 nama Allah. Pasti hati seorang ibu merasa terkilan mengenangkan nasib anak yang lahir dengan ikatan yang sah ini, mungkin suatu hari nanti akan bertanya mengapa namanya berbinkan nama lain.

@norsufiajohari sedih sgt sedih..apalah salah anak ni..Ya Allah kau permudahkanlah urusan yg sulit ini..Semoga anak ini mendapat haknya..#trending #hello2023 #viral #fypシ #fyp #fypシ゚viral #fypage #tiktoker #tiktok #fypp #fyppppppppppppppppppppppp ♬ Apa Sebenarnya – ◦•●◉✿💞𝐑𝐄𝐄𝐙💞✿◉●•◦

IKLAN

Suami Enggan Kerjasama Ke JPN Buat Mykid Anak, Bayi Perlu Dibinkan Nasab Abdullah

Suami Enggan Kerjasama Ke JPN Buat Mykid Anak, Bayi Perlu Dibinkan Nasab AbdullahSuami Enggan Kerjasama Ke JPN Buat Mykid Anak, Bayi Perlu Dibinkan Nasab Abdullah

Suami Enggan Kerjasama Ke JPN Buat Mykid Anak, Bayi Perlu Dibinkan Nasab Abdullah

IKLAN

 

Mesti Baca:Panduan Buat Mak Ayah, JPN Tetapkan Nama Anak Tidak Lebih 80 Aksara!
Baca Lagi Di Sini:Kahwin Di Sempadan Tak Daftar Nikah, Anak Isteri Merana Tanggung Akibatnya!
Artikel Menarik:Suami Minta Izin Kahwin Lagi Sebab Zuriat, Dah Poligami Isteri Pertama Hamil Itulah Dicerai

Mingguan Wanita: Apa jua pertelingkahan antara suami isteri, jangan sama sekali libatkan masa depan anak. Semoga wanita ini menemui jalan penyelesaian terbaik dan dipermudahkan segala urusannya.

Sumber: TikTok Norsufiajohari

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI