Sumber / Sumber Foto : Instagram Shahrulezad Mohameddin 

Shahrulezad sayu tak boleh solat sempurna, seperti mana yang sedia maklum, Pengarah dan penerbit terkenal, Shahrulezad Mohameddin kini sedang dirawat di Hospital Sungai Buloh (HSB) sejak Sabtu lalu selepas paras oksigen dalam badannya berkurang akibat jangkitan Virus Covid-19.

Menerusi perkongsian Shahrulezad meluahkan rasa sedih apabila tidak dapat menunaikan solat seperti kebiasaannya.

Shahrulezad Sayu Tak Boleh Solat Sempurna

“Hari ni keadaan abam sedikit teruk. Tadi masa zuhur abam cuba solat secara normal. But I am struggling to finish it. Seksa sangat bila kita tak cukup nafas.

“Tetiba abam terasa sayu sangat. Sayu bila abam dah tak boleh solat dengan sempurna. Maybe benda ni sementara jer tapi still meninggalkan kesan emosi pada abam.

“Abam tak kisah kalau abam di duga Covid macam ni. I am fine. Tapi abam sangat kisah bila solat abam jadi macam ni. Ini lah satu satunya komunikasi abam dengan Allah.

“So bila abam terkial kial macam ni ofcoz buat abang rasa sayu when I cant perform my solat properly. Abang tak kisah kalau abang jatuh sakit but please not my solat. My solat is everthing to me. Abg lagi down kalau abg tak dapat solat.

Mohon Doakan Dapat Nikmat Solat Seperti Biasa

“Kawan-kawan sekalian mohon doa supaya setiap kali abam nak solat Allah pinjamkan sikit oksigen untuk abg yer. Abang just nak rasa nikmat solat macam biasa. Tu jer. Doakan sekali untuk semua pesakit pesakit Covid yang lain yer,
tulis Shahruelezad atau lebih dikenali dengan nama pena Budak Ijat di akaun Instagramnya.

Sebelum ini Shahrulezad dipindahkan dari Pusat Kuarantin dan Rawatan Covid-19 (PKRC), Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS) ke HSB setelah paras oksigen menurun. Bagaimanapun dia memaklumkan keadaan dirinya semakin baik setelah mendapat rawatan di HSB.

Syukur Semakin Pulih, Praktikkan Teknik Pernafasan Yang Betul

Menerusi perkongsian terkini, Shahrulezad menerangkan keadaannya semakin baik berbanding hari sebelumnya. Malah dia boleh solat dengan sempurna apabila mempratikkan teknik pernafasan yang betul.

“Alhamdullilah. Keadaan abam lebih baik dari semalam. Apa yg buat abam happy abam dah boleh solat dengan sempurna balik.

“Tu pun bila abam praktikan teknik pernafasan dengan betul. Syukur. Cuma dada abam masih ada sempit sikit. Short breathing. Mudah tercungap but still manageable la.

IKLAN

“Abam okie jer sbb aku tengok katil depan kiri kanan aku semua pun sama dok tercungap cungap macam ikan. Kihkihkih so tak ler rasa abam ni teruk sangat. Anyway abam boleh terima hakikat nikmat yg ditarik sementara ini.

“Doktor cakap ianya bergantung kepada diri masing masing sama bila boleh pulih sepenuhnya like normal. Sometimes takes 6 months sometimes takes 2 years pun ada. Terpulang pada kita kalau kita rajin buat exercise lung kita.

Tekak Masih Payau

“Selera abam tak berapa cantik sangat. Tekak still payau. Tastebud ke laut dalam. Deria bau pun sama. But dont worry.

“Itu semua simptom yg perlu dilalui oleh semua pesakit Covid. Cuma lambat atau cepat jer deria tu pulih. So the only food yg boleh trigger selera abam ialah buah buahan saja,” terang Shahrulezad.

Paras Oksigen Semakin Baik

Bukan itu saja malah Shahrulezad juga menerangkan paras oksigennya juga semakin baik. Malah doktor juga memberitahu keadaannya tidak teruk kerana sudah mendapatkan dua dos vaksin.

“Doktor cakap keadaan abg tak seteruk mana sbb abg dah double dose. Skrg tgh tunggu kasik paru paru abg kuat sikit dan darah abam kena cantik balik. Baru derang akan release kan abam. Oh yer btw oksigen level abam hari ni dah naik 98.

“Guys! Terima kasih tau. Terima kasih sangat sangat sbb mendoakan abam. Message inbox abam penuh dengan kata kata doa kalian. Nak nangis abam baca. Huhuuu. Korang please jaga diri jugak ek. Abam sayang korang ketat ketat,” kongsi Shahrulezad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shahrulezad mohameddin (@budakijat)

Baca Disini Juga:

IKLAN

2 Tahun Covid Mengganas, Ashraf Sebak Pertama Kali Solat Bersama Jemaah Tanpa Penjarakan Sosial

Was-Was, Boleh Ke Dapat COVID Dari Makanan Atau Bungkusan Makanan? Dr Izzar Kongsi Info Berguna Buat Mak-Mak

8 Hari Bertarung Nyawa Akibat Covid-19, Ayah Ashraf Muslim Meninggal Dunia “Perginya Dalam Keadaan Baik dan Tenang”

Terima Kasih Kepada Semua Frontliners

Shahrulezad juga berasa cukup terbaru dan sangat berterima kasih kepada semua frontliners kerana mencurahkan khidmat kepada pesakit Covid-19.

Kepada semua frontliners sama ada di Maeps atau pun di hospital Sg Buloh. Tak der ucapan yg mampu abam ungkapkan sebagai tanda terima kasih di atas khidmat kalian dalam korang melayani kami pesakit Covid ni.

“Dari seawal subuh sehingga ke lewat malam pasti kelibat kelibat mereka akan keluar masuk memastikan kami semua berada di dalam keadaan selesa.

“Terima kasih yg tak terhingga pada semua frontliners yg sanggup bersusah payah demi kami,” luah Shahrulezad.

Sumber / Sumber Foto : Instagram Shahrulezad Mohameddin

IKLAN

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:
Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:

Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/

Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/

Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/

Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/

Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita
Telegram Bangkit Wanita: https://t.me/bangkitwanitaMW

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita