Ada benarnya, sebagai isteri sesekali periksa lah ‘handphone’ suami, ambil tahu segala aktiviti yang dilakukan. Bukan apa lelaki nampak ‘lebai’ macam mana pun akan lemah dengan PEREMPUAN. Sungguhpun asas dalam perkahwinan ialah kepercayaan, namun jangan serahkan bulat-bulat dan sepenuhnya kepercayaan tersebut pada pasangan. Sesekali memang perlu memantau, bagi mencegah keburukan dan kesilapan yang mungkin dilakukan.

Untuk lebih jelas baca perkongsian daripada Muhammad Hassan ini.

Saya setuju sangat jika isteri ambil tahu segala aktiviti suami. Tiada rahsia suami isteri. Tahu suami Chat dengan siapa, tahu password HP dan facebook suami dan tahu suami berkawan dengan siapa. Sesekali tu cek HP suami. Lelaki ni nampak ‘Lebai’ macam mana pun akan lemah dengan perempuan.

Kadang-kadang kita tidak sedar apa yang kita bualkan, sehinggakan syaitan menguasai jari jari kita untuk taip perkara yang Allah Murkai.

Cegah Kesilapan & Kelemahan

Jadi suami jangan rasa rimas jika isteri sedikit ‘Queen Control’ , kerana itu kebaikan buat kita. Jika bukan dia cegah segala kesilapan dan kelemahan kita siapa lagi?. Hanya isteri tahu baik buruk kita, kelemahan kita.

Suami juga begitulah, pantau hp isteri tu, jangan sampai dia mengadu kepada orang yang salah. Jangan biarkan isteri tayang body percuma di media sosial, jangan biarkan isteri kita berbalas voice texting dengan lelaki lain, Jangan sampai isteri kita pula terjerat dalam sangkar pemangsa yang dah lama menanti.

Jadi Pendengar Setia

Sebab itulah Jika taknak isteri kita mengadu kepada orang lain, jadilah kita pendengar setia dan dengarlah teguran isteri, kerana setiap teguran isteri ini ikhlas dari hati dia.

Dunia yang penuh dengan cabaran dan fitnah. Hanya orang yang benar-benar Taqwa akan terlepas dari fitnah ini. Nasihat untuk diri sendiri yang penuh dengan keaiban. Moga Allah jaga aib ini dan ampunkan dosa-dosa ini.

IKLAN

-EncikMatt-
#LelakiBurQa

Baca Lagi Di Sini:
Pasangan ‘Ralit’ Pegang Handphone, Zahirnya Bersama Tapi Hidup Bagai Orang Asing, Berilah Perhatian!

Kongsi Password Handphone Untuk Elak Curiga Dan Curang

Banyak Rumahtangga Hilang Serinya Sebab Handphone

IKLAN

Isteri Kena Ambil Tahu No Pin Kad ATM, Password Handphone Suami & Dokumen Penting Lain

Mingguan Wanita: Semoga perkongsian ini bermanfaat. Memang ada benarnya. Sesekali periksa lah ‘handphone’ pasangan, ambil tahu segala aktiviti yang dilakukan. Bagi mencegah keburukan dan kesilapan yang mungkin dilakukan.

Sumber: Muhammad Hassan

IKLAN

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita