Sumber/Sumber Foto: Instagram Ashraf Muslim

Mutakhir ini, negara berhadapan dengan tren peningkatan mendadak kes Covid – 19. Sesiapa saja boleh dijangkiti, oleh demikian kerajaan menyeru rakyat duduk di rumah dan jagalah diri.

Salah seorang selebriti Ashraf Muslim merupakan yang terawal pernah disahkan positif COVID-19, sekembali menjalani penggambaran drama bersiri, Demi di Inverness, Scotland, tahun lalu.

Kongsi Kesan Sampingan Daripada Jangkitan Covid-19

Baru-baru ini Ashraf Muslim telah memuat naik hantaran video di akaun Instagram (IG) miliknya dan berkongsi kesan sampingan yang dihadapi daripada jangkitan Covid-19 pada bahunya.

Kesakitan dialami itu datang dengan tiba-tiba sewaktu menjalani kuarantin. Malah menurut doktor pakar, masalah bahu yang dialaminya itu dikenali sebagai Acromioclavicular Joint Injury Shoulder and Elbow. Namun Ashraf pasrah dengan keadaan yang berlaku.

“Ini semuanya kesan covid. Tapi AM redha jerlah..

“Hari ni kena buat treatment bahu ni sebab ada masalah acromioclavicular joint injury shoulder and elbow. Sebelum ni kena scapula, lepas baik scapula kena plak ac joint shoulder,

“Sakit Tiba-Tiba Datang Waktu Kuarantin Kena Covid”

“Dr Rahmani kata ada pernah kena injured ataupun hentkkan tak sebelum ni sehingga sakit waktu tu. AM jawablah takde sbb sakitnya dtg tiba-tiba jer masa kena covid waktu kuarantin. Dia kata ada dua sebab benda ni terjadi , pertama hentakan yg kuat atau pun disebabkan virus.. kesannya otot kawasan tu mengecut.

“Tapi AC joint tu sbg secondary effects saja.. Masalah utama ialah post viral infection muscle wasting (otot kecut selepas jangkitan virus) menyebabkan sendi jadi lapse.

IKLAN

Reda Apa Yang Berlaku

“So memang jelas kena covid sbb virus ni masuk dalam darah dan benda ni buat kerjalah. Yang AM perasan , memang AM sorang yang sportsmen banyak sangat sukan involve rugby, hoki, basketball dan injured tu biasalah. tapi bila dah tua ni, mungkin ada bahagian kat tubuh badan kita pernah injured so virus ni senang buat kerja kat area tu.. hermm.

“Takpelah kita redha dengan apa yang Allah berikan ini ebab Allah nak kita ingat pada DIA selalu

“Terima kasih Dr @drrahmani_rj kerana sentiasa bantu saya bila injured. Korang ada masalah badan, otot atau tulang2 dan lerlu fisio boleh jumpa Dr Rahmani,” tulis Ashraf Muslim.

Pengikut Di Instagram Doakan Ashraf Kembali Pulih

IKLAN

Mingguan Wanita : Semoga Ashraf pulih seperti sedia kala. Kepada semua lindung diri, lindungilah keluarga anda.

Sumber/Sumber Foto: Instagram Ashraf Muslim

Baca Disini Juga: 

Doktor Hamil 29 Minggu Positif Covid-19, Bayi Selamat Dilahirkan Lebih Awal Elak Komplikasi

Positif Covid-19, Bersyukur Dapat Jiran Baik, Sanggup Ambil Risiko Jaga Anak Buat Sementara

Kenangan Gambar Raya Terakhir, Mak Ayah & Adik Meninggal Akibat COVID-19

 

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

 

Cookies Viral Legend 

Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak. Kursus diadakan pada dua pilihan tarikh iaitu 14 Ogos 2021.

Klik ini untuk mendaftar:  https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com