Rambut adalah mahkota wanita. Tidak ramai wanita mampu mengekalkan rambut panjang dalam tempoh yang lama kerana sukar diuruskan dan memerlukan penjagaan yang baik agar rambut sentiasa sihat.

Ternyata bukan semua orang mampu dan merawat rambut dengan baik apatah lagi panjangnya 200 sentimeter seperti rekod yang dipegang oleh gadis yang berasal dari New Delhi ini.

Selepas 12 tahun menyimpan rambut, akhirnya Rapunzel memotong rambut buat pertama kalinya menerusi rakaman video seminit. Sudah pasti dia gementar sebelum nekad mengambil keputusan untuk memotongnya.

Selepas 12 Tahun, Rapunzel Memotong Rambut

New Delhi: ‘Rapunzel Gujarat’ iaitu gadis berambut paling panjang di dunia akhirnya memotong rambut buat pertama kali dalam tempoh 12 tahun.

Nilanshi Patel dari Modosa, Gujarat merangkul gelaran itu dari Guinness World Records pada 2018 kerana memilik rambut sepanjang 170.5 sentimeter (sm) ketika berusia 16 tahun.

Kali terakhir remaja itu mengukur rambutnya adalah pada Julai tahun lalu, beberapa hari sebelum sambutan hari lahirnya.

 

Rapunzel Memotong Rambut Buat Pertama Kalinya

Ketika ukuran dibuat, rambutnya merekodkan 200sm panjang, sekali gus mengekal terus gelaran dimilikinya sebelum itu.

Kini, gadis itu membuat keputusan untuk memotong rambutnya.

Baca Juga Di sini:

IKLAN

Gara-Gara Disapu Krim Pelembab, Pipi Bayi Kembung, Ditumbuhi Rambut

Jangan Pandang Ringan Rambut Berbau Hapak, Sampai Orang Sebelah Pun Boleh Berbau

Rambut Pun Dia MAKAN, Kantoi BILA Doktor Terjumpa 7KG Gulungan RAMBUT Dalam Perut

Memotong Rambut Menerusi Rakaman Video Seminit

Detik bersejarah itu turut dirakamkan Guinness World Record menerusi video berdurasi seminit di Instagram.

Dalam video berkenaan, Nilanshi sempat memperagakan rambutnya yang panjang sebelum dipotong.

“Saya sangat teruja dan sedikit gementar kerana tidak tahu bagaimana wajah apabila berambut pendek.

IKLAN

“Jadi, mari saksikan apa akan berlaku dan diharap ia menjadi sesuatu yang menakjubkan,” katanya.

MW: Terpulang kepada individu sama ada gemar berambut panjang atau pendek. Setengah orang selesa berambut pendek kerana mudah diurus, segalanya bergantung kepada diri sendiri. Betul tak?

Sumber: myMetro

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

IKLAN

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial