Sumber/Sumber Foto: Instagram Dayah Bakar

Pengacara cantik pemilik nama lengkap Nurhidayah Abu Bakar atau lebih sinonim dengan Dayah Bakar kini mengikut suaminya, Kapten Muhammad Hanif yang bertugas di Australia berkongsi perkembangan cahaya mata sulungnya, Achbar Muhammad Fahri yang berusia lapan bulan.

Menerusi perkongsian sebuah video Dayah menunjuk aktivit anaknya Fahri yang pertama kali dihantar ke sekolah walaupun usianya masih terlalu muda.

Dayah Bakar Teruja Kongsi Gelagat Fahri Hari Pertama Ke Sekolah

Pasti ramai yang terkejut pada usia terlalu muda Dayah sudah menghantar anaknya ke sekolah. Namun Dayah menerangkan sekolah itu sebenarnya berkonsepkan playground yang bertujuan untuk mendedahkan kanak-kanak kepada persekitaran baru.

“Fahri’s 1st day to school

“Ibu… la tiba-tiba Fahri dah pergi school , apa ni ?
“Basically, it’s a playgroup , jadi Fahri boleh jumpa kawan-kawan, explore new thing and environment . Sekejap je , around 2 hours,” tulis Dayah.

Ternyata aksi dan telatah Fahri begitu comel.

“I surely cherish moment like this and of course Dayah record and documented it , so someday Fahri boleh tengok balik “

“Setiap waktu bersama sangat berharga, sentiasa bersyukur , jangan kita sia-siakan dan remember ,when you do something, do it out of love,” kata Dayah lagi.

IKLAN

“Cepatnya Fahri Besar”

Dayah juga berasa sangat bersyukur kerana dapat bersama suami di Australia dan membesarkan anak sulung mereka bersama-sama.

“8 months and clap clap clap all the way ! Cepatnya Fahri besar ni. Memang confuse , at one point tak sabar nak tgk Fahri next boleh buat apa , but at the same time mcm “my babyyyy nooo , dont grow up so fast,” kongsi Dayah.

Puasa Bertiga Di Perantauan

Dayah juga berasa sangat gembira tahun ini dapat berpuasa bersama suami tercinta. Ramadan tahun lalu Dayah terpaksa berpisah sementara dengan suami kerana suaminya berada di Australia.

“Salam Ramadhan.
“Alhamdulillah diberikan peluang untuk menjalani ibadah puasa tahun ini .
“Tahun lepas, Fahri masih dalam perut , dan tarawikh berjemaah dengan family di Malaysia.
“Tahun ni Allah bagi rezeki dapat berpuasa bertiga.
“Jom kita sama-sama manfaatkan bulan istimewa ni dengar 1001 kebaikan,” terang Dayah.

IKLAN

 

Sumber/Sumber Foto: Instagram Dayah Bakar

Baca Disini Juga:

Air Mata Kesyukuran, Dayah, Suami & Fahri Akhirnya Bersatu “Terima Kasih Atas Doa Kalian”

Farah Lee Akui Bukan Mudah Membesarkan Anak Sendirian, “Allah Adalah Sebaik-Baik Tempat Bersandar”

Bulan Mulia Penuh Keberkatan, YAM Che’ Puan Besar Khaleeda Selamat Melahirkan Puteri Kedua

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Cookies Viral Legend 

Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak. Kursus diadakan pada dua pilihan tarikh iaitu 10 Julai dan 24 Julai 2021.

Klik ini untuk mendaftar:  https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com