Sumber Foto: Instagram Azmi Saat

Tahniah diucapkan buat penyanyi dan pelawak Azmi Saat yang berkongsi berita kehamilan isteri tercinta, Nazirah Muhammad.

Menurut Azmi, Nazirah kini sedang hamil empat bulan setelah 10 tahun menantikan kehadiran cahaya mata.

10 Tahun Menanti Kehadiran Cahaya Mata, Akhirnya Isteri Azmi Saat Hamil Empat Bulan

10 Tahun Azmi Saat & Isteri Usaha Timang Cahaya Mata

Bagaikan kejayaan berganda, Azmi yang menyertai program Muzikal Lawak Superstar 2 (MLS2) bersama kumpulan Heart juga telah dinobatkan sebagai juara.

“Sebenarnya saya sudah mengetahui isteri hamil sejak dua bulan lalu, cuma saya tidak beritahu kepada sesiapa kerana ketika itu berasa masih terlalu awal.

“Ini pun saya beritahu kepada ahli kumpulan Heart setelah isteri saya dimasukkan ke hospital akibat sesak nafas,” ujarnya seperti mana dipetik menerusi Sinar Plus.

10 Tahun Menanti Kehadiran Cahaya Mata, Akhirnya Isteri Azmi Saat Hamil Empat Bulan

Kandungan Kedua Selepas Keguguran

Berkongsi perkhabaran gembira tersebut, Azmi turut menyatakan ini merupakan kandungan kedua isterinya, setelah mengalami keguguran dua tahun lalu.

“Ketika isteri hamil dua tahun lalu, saya memang teruja kerana kami memang dah lama menantikan kehadiran cahaya mata.

“Bagaimanapun selepas dia mengalami keguguran, kami terima dengan hati yang terbuka dan menganggap kami hanya hidup berdua sahaja.

“Bila dapat tahun dia hamil lagi sekali, macam-macam yang saya rasakan. Ada rasa bimbang, ada rasa teruja. Namun lama-kelamaan, hanya ada rasa teruja dan tidak sabar untuk menantikan anak kami lahir,” ujarnya.

Rezeki Tak Diduga

10 Tahun Menanti Kehadiran Cahaya Mata, Akhirnya Isteri Azmi Saat Hamil Empat Bulan

 

IKLAN

 

Azmi juga menerangkan, 2021 cukup bermakna buat dirinya apabila dikurniakan rezeki yang tidak diduga apabila kumpulan Heart dinobatkan sebagai juara program MLS2 baru-baru ini.

“Saya anggap ini tahun terbaik saya. Saya nak ucapkan kepada Danial dan Ezad kerana mempercayai bakat saya dan memilih saya untuk menyertai kumpulan Heart. Walaupun macam-macam orang kata bila mereka pilih saya sebagai ahli kumpulan Heart, namun mereka tetap percaya dengan bakat saya dan akhirnya saya dapat membuktikan saya juga mampu buat melawak dan memghiburkan penonton,” kongsinya.

Tak Pernah Fikir Bergelar Juara Sebagai Pelawak

Malah menerusi sebuah entri di status Instagram, Azmi juga seolah-olah tidak percaya tidak bergelar juara sebagai pelawak.

10 Tahun Menanti Kehadiran Cahaya Mata, Akhirnya Isteri Azmi Saat Hamil Empat Bulan

“Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.

“Tak pernah saya sangka dalam perjalanan hidup akan bergelar juara sebagai pelawak. Bila fikir-fikir, inilah lawaknya.

“Terima kasih keluarga, saudara-mara, sahabat, kawan-kawan dan kenalan yang sentiasa mendoakan dan mengundi kumpulan Heart. Moga Allah membalasnya dengan banyaknya kebaikan.

IKLAN

“Setiap kejayaan dalam apa juga yang saya lakukan, saya selalu berharap ianya dapat membuka mata masyarakat di Malaysia terutamanya yang orang OKU seperti saya juga boleh berjaya, boleh berbakti, boleh buat apa yang orang normal mampu buat, KALAU DIBERI PELUANG.

“Ayoh, kawan-kawan senasib saya, gali kemampuan kita, cari di mana kekuatan kita, berhenti merungut dengan tanggapan masyarakat terhadap kita sebaliknya tunjukkan yang kita juga mampu.

“Saya juga mohon kepada para pemimpin, majikan dan sesiapa sahaja yang berada dengan orang-orang seperti saya, berilah kami peluang. Peluang apa sahaja sesuai dengan keadaaan kami.

“Bergaullah dengan kami, ambil tahulah tentang kami, catnalah terhadap golongan kami. Pasti banyak yang akan kalian pelajari,” luahnya.

Sumber: Sinar Plus

Sumber Foto: Instagram Azmi Saat

Baca Disini Juga:

IKLAN

‘Akan Hadir Nyawa Kecil Dalam Keluarga’ Elly Mazlein Hamil Anak Kedua

Hamil Anak Ke-6, Usia 40 Tahun Yatt Hamzah Bersyukur Badan Sihat, Kuat & Cergas

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

10 Tahun Menanti Kehadiran Cahaya Mata, Akhirnya Isteri Azmi Saat Hamil Empat Bulan

Simpan Kira-kira Dan Urus Kewangan, Silap Urus Bisnes Lingkup

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-kira-kira-dan-urus-kewangan-silap-urus-bisnes-lingkup/

10 Tahun Menanti Kehadiran Cahaya Mata, Akhirnya Isteri Azmi Saat Hamil Empat Bulan

Bisnes Kencang Di Shopee Bersama Coach Zul Dan Master Noorul

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/bisnes-kencang-di-shopee-bersama-coach-zul-dan-master-noorul/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI