Sekat whatsapp isteri bila bertengkar, Raffi Ahmad kongsi rahsia rumahtangga. Elak gaduh jadi besar. Setiap orang mempunyai cara terdiri mengelak pergaduhan dengan pasangan. Ya, tidak hari-hari rumahtanga dilalui manis, adakala pertengkaran wujud.

Disarankan oleh Rasulullah SAW, jika salah seorang dari kalian marah dan ia dalam keadaan berdiri, hendaklah ia duduk. Jika rasa marahnya hilang (maka itu yang dikehendaki), jika tidak hendaklah ia berbaring. – [HR Abu Daud 4151]. Bahkan seseorang yang sedang marah disarankan mengambil wudhu untuk meredakan kemarahannya.

Bagi suami isteri, pasti masing-masing mempunyai cara tersendiri bila pertengkaran terjadi dalam rumahtangga.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Kadang-kadang Isteri Memilih Berdoa Pada Allah Daripada Bergaduh, Walaupun Sedar Ditipu Suami

Suami Isteri Marah Atau Gaduh, Jangan Bertempik Dan Panggil AKU KAU, Carilah Penyelesaian

IKLAN

Selalu Gaduh & Bakhil, Punca Hilangnya Rezeki Suami Isteri

Dikongsikan oleh selebriti Raffi Ahmad, dia mempunyai cara tersendiri elak gaduh dalam rumahtangga.

Dia mengakui tidak selamanya dia dan isteri, Nagita Slavina terlihat romantis seperti dipaparkan di media massa dan mereka juga bertengkar seperti pasangan suami isteri yang lain. Namun keduanya memiliki cara yang berbeza untuk menyelesaikan masalah yang timbul.

IKLAN

Nagita Slavina mengakui dia gemar menulis whatsapp panjang-panjang untuk meluahkan segala apa yang terbuku di hatinya. Dia gemar menumpahkan perasaan kesalnya itu melalui tulisan berbanding bergaduh depan-depan.

Tapi malangnya segala curahan hati dan kekesalan TIDAK DIBALAS walau dia menulisnya panjang-panjang, katanya yang berkongsi kisah ini di saluran YouTube Trans TV Official beberapa hari lalu.

IKLAN

Namun Raffi Ahmad mempunyai sikap berbeza. Dia mengambil pendekatan untuk menyekat whatsapp isterinya dan langsung tidak membalas atau melayan emosi marah isterinya itu. Ia satu cara mengelak pertengkaran jadi lebih besar dan melarat.

Ini kerana jelas Raffi dia ada banyak benda lain hendak difikirkan. Bukan saja shoting, meting, kerja dan lain lagi dan bila balik ke rumah, hal itu akan diselesaikan. Sumber :- Liputan6

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI