afdlin shauki

Bagi seorang anak, mak adalah segala-galanya dan dianggap bagaikan satu keramat dalam hidup kerana mempunyai darjat yang tinggi.Sungguh, jasa dan pengorbanan seorang mak takkan mampu terbalas sampai bila-bila.Bersyukurlah jika masih mempunyai mak dan sentiasalah berdoa agar insan yang kita sayangi ini diberikan kesihatan yang terbaik.

Baru-baru ini,pelakon,pelawak, penyanyi, penerbit dan pengarah, Dato’ Afdlin Shauki Bin Aksan, 46 atau lebih dikenali sebagai Afdlin Shauki ada berkongsi  luahan sayu didalam instagram dimana ibunya dikhabarkan mendapat serangan jantung dan kini berada di Hospital Serdang. Selain melahirkan rasa kebimbangan terhadap ibunya, Afdin turut memohon kawan-kawan dan peminat agar sama-sama mendoakan kesihatan ibunya, Fadzilah Jelani.

Runtun Jiwa Dato’ Afdlin Shauki Apabila Melihat ‘Keramat Hidupnya’ Dalam Keadaan Separa Sedar

IKLAN

“Semalam keramat hidup saya, ibu yang sangat saya cintai terkena serangan jantung sekali lagi. Syukur dia berada di Hospital Serdang ketika itu, salah satu hospital kerajaan yang mempunyai Department Kardioloji di Kuala Lumpur.”

“Dada saya sesak mendengar berita itu. Saya berada di dalam sebuah meeting untuk mencari peluang perniagaan. Tiba-tiba saya lihat muka-muka di sekeliling meja dan semuanya tidak penting lagi… saya bergegas ke hospital dan ibu berada dalam keadaan separa sedar.”

“Runtun jiwa ini melihat ibu saya ketika itu dan rasa lemah yang teramat sangat melanda diri ini. Serius semua dugaan yang sedang saya alami tiba-tiba tidak penting lagi. Yang penting hanyalah keadaan ibu saya.”

“Masa ni saya juga melihat diri saya di tempat ibu saya, nampak beliau dalam kesakitan dan keletihan. Nampak beliau cuba mendapat nafas seterusnya. Beliau hanya boleh minum sedikit air… saya merasa lemas kerana jika saya di keadaan begitu ketika ini, saya mungkin tak sekuat ibu saya. Pasal masih terikat sangat kuat dengan duniawi.

“Syukur Alhamdulillah ya Allah kerana mempermudahkan keadaan ibu saya dan syukur masih membenarkan saya terus berjuang untuk keluarga, masyarakat dan diri saya. Syukur…syukur…syukur ya Allah. Kepada kawan-kawan saya mintak tolong doakan kesihatan ibu saya Fadzilah Binti Jelani. Semuanya sementara….

Semalam keramat hidup saya, ibu yg sangat saya cintai terkena serangan jantung sekali lagi. Syukur dia berada di hospital serdang ketika itu, salah satu hospital kerajaan yg mempunyai department kardioloji di kuala lumpur. Dada saya sesak mendengar berita itu. Saya berada di dalam sebuah meeting utk mencari peluang perniagaan. Tiba-tiba saya lihat muka-muka di sekeliling meja dan semuanya tidak penting lagi… saya bergegas ke hospital dan ibu berada dalam keadaan separa sedar. Runtun jiwa ini melihat ibu saya ketika itu dan rasa lemah yg teramat sangat melanda diri ini. Serius semua dugaan yg sedang saya alami tiba-tiba tidak penting lagi. Yg penting hanyalah keadaan ibu saya. Masa ni saya juga melihat diri saya di tempat ibu saya, nampak beliau dalam kesakitan dan keletihan. Nampak beliau cuba mendapat nafas seterusnya. Beliau hanya boleh minum sedikit air… saya merasa lemas kerana jika saya di keadaan begitu ketika ini, saya mungkin tak sekuat ibu saya. Pasal masih terikat sangat kuat dgn duniawi. Syukur Alhamdulillah ya Allah kerana mempermudahkan keadaan ibu saya dan syukur masih membenarkan saya terus berjuang utk keluarga, masyarakat dan diri saya. Syukur…syukur…syukur yaAllah. Kepada kawan kawan saya mintak tolong doakan kesihatan ibu saya fadzilah binti jelani. Semuanya sementara….

A post shared by Afdlin Shauki (@afdlinshaukiofficial) on

IKLAN

Sayang sungguh Afdlin Shauki pada ibunya.Semoga beliau dan keluarga tabah menghadapi dugaan ini.

IKLAN

Sementara itu, rata-rata para pengikut instagram turut mendoakan agar ibu kepada Afdlin Shauki cepat sembuh, diberikan kesihatan yang baik dan kembali pulih seperti sedia kala.

Sumber Instagram: afdlinshaukiofficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI