Rindu Bidadari, Lama Tak Dapat Berbuka Sekali - Ebit Lew

Rindu bidadari. Lama tak dapat berbuka sekali.’ Demikian luah pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew dalam media sosialnya.

Ustaz yang aktif menjalankan kerja-kerja dakwah di dalam mahupun luar negara, begitu sibuk malah terkejar-kejar waktu. Membuatkan masanya teramat terhad untuk pulang berbuka bersama isteri tercinta dan anak-anak.

Namun, sebagaimana semua maklum, ustaz begitu menghargai waktu kualiti yang sedikit itu bersama ahli keluarganya. Tak pernah tidak ustaz membuat kerja-kerja dapur untuk meringankan beban isteri.

Malah, keprihatinannya terhadap emosi seorang isteri begitu tinggi sekali. Alangkah beruntungnya bidadari Ustaz Ebit Lew ini.

Rindu Bidadari..

Kongsi Ustaz Ebit lagi,

Selalu misi berbuka di jalanan dalam kereta je jamah apa yang ada je. Selalu terkejar-kejar misi membantu mereka yang memerlukan.. Dah selesai misi tengah malam baru rasa nak makan. I love you bidadariku.

IKLAN

10 hari akhir Ramadhan ini semoga kita bertemu LailatulQadar. Ya Allah berilah kami bercinta di dunia dan bercinta sampai syurga. Semoga Allah jaga mak ayah kita dan beri mereka syurga Firdaus. Anak kita jadi anak soleh solehah.

Sahabatku di malam-malam LailatulQadar ini jika teringat sebutlah namaku dalam doamu. Saya doakan Allah hadiahkan kita semua LailatulQadar. Saya doakan Allah kabulkan semua doa tuanpuan semua yang baik-baik. Allah Maha Pemurah dan Penyayang. Allah hadiahkan kita kasih sayangnya dan RedhaNya.”

Kisah Ustaz Ebit ini juga dirasai oleh suami isteri yang terpaksa berjauhan dalam perhubungan. Hubungan PJJ yang bukan setahun dua usianya, tentu rindu semakin mencengkam.

Barangkali ketika ini pun anda sedang rindu bidadari masing-masing.

IKLAN

Dalam diuji pandemik, terhalang pula dek PKP/PKPB tentu semakin melelahkan. Semoga pasangan diuji ini juga tabah dan kental jiwanya dan diberikan sinar yang lebih baik kelak.

Sumber/Foto : Ebit Lew

Ini jawapan Ebit Lew kenapa ramai wanita mudah stress sampai tahap alami kemurungan.

IKLAN

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW

Rindu Bidadari, Lama Tak Dapat Berbuka Sekali – Ebit Lew

Simpan Kira-kira Dan Urus Kewangan, Silap Urus Bisnes Lingkup

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-kira-kira-dan-urus-kewangan-silap-urus-bisnes-lingkup/

Rindu Bidadari, Lama Tak Dapat Berbuka Sekali – Ebit Lew

Bisnes Kencang Di Shopee Bersama Coach Zul Dan Master Noorul

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/bisnes-kencang-di-shopee-bersama-coach-zul-dan-master-noorul/

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI