Tiada perkara yang lebih membahagiakan bagi pasangan suami isteri, apabila bakal menerima cahaya mata didalam rumahtangga sebagai pengikat kasih sayang. Walaupun masih dalam mood pengantin baru, alhamdulillah rezeki buat pasangan pelakon Fasha Sandha,35 dan Aidil Aziz,31 apabila mengumumkan bakal menerima anak pertama hasil perkahwinan mereka yang dijangka lahir pada Februari tahun depan.

Menerusi posting terbaru Fasha Sandha, pelakon ini ada kongsikan perasaannya setelah disahkan hamil dan menjawab pelbagai pertanyaan ramai yang sering diterima di Instagramnya.Antaranya tips mudah hamil, bahagia peluang kedua serta tips kekuatan selepas perceraian.

Menjawab persoalan tersebut, menurut Fasha kena percaya pada keajaiban doa dan tukar cara berdoa agar segera dimakbulkan disamping berusaha. Fasha turut berpesan bahawa segala didalam dunia ini adalah pinjaman dan banyakkan berdoa agar ia berkekalan hingga ke akhir hayat.

Berikut antara yang dikongsikan;

“Syukur Alhamdulillah.Kali ke dua nampak suami mengalirkan air mata semalam (kali pertama di hari pernikahan kami). Rasanya terlalu awal untuk berkongsi kerana kehamilan ini terlalu awal, tak mengapa, Redha.Semoga kandungan ini selamat sehingga melahirkan”.

“Ramai bertanya, apakah tips mudah hamil~ Ramai juga DM untuk mengadu dan bertanya tips untuk bahagia di peluang kedua, ada mengadu kahwin dah lama tapi belum hamil, ada juga DM mintak kekuatan selepas penceraian.”

IKLAN

“Saya ingin kongsi pada semua, Jawapannya adalah ‘Doa’, Percayalah pada keajaiban Doa. Its Miracle. Selepas pada bulan pertama berkahwin, suami bertanya saya, adakah saya hamil, jawapan saya ~ belum lagi sayang. Dia kata dia nak cepat dapat baby sebab kawan-kawan di umur dia kebanyakan dan 2-3 anak. Oh.. dia nak mintak baby cepat”

“Bila masuk bulan kedua, saya terus menukar pattern doa saya, saya tambah kan ayat lain dalam doa, dan saya berusaha, syukur Allah makbulkan dalam masa yang singkat.”

“Kepada yang telah lama berkahwin dan masih menunggu saat ini, cuba ikut cara ni, tukar dan tambah ayat dalam doa, Allah Maha mendengar. Kalau nak merayu, merayulah pada Nya. Syukur Alhamdulillah , Allah maha mengetahui.”
“Kepada yang bertanya, macam mana nak dapat kekuatan dan bagi peluang pada orang baru, hmmm macam ni lah..Saya sendiri pun tak pernah terpikir saya akan kahwin kali kedua sebab terlalu selesa menjadi ibu tunggal. Tiba-tiba je Allah buat kita terkenal tanpa dirancang, dan sama-sama tersuka, dan dan selamat menjadi suami isteri”.

“Lagi satu, selalu kena ingat ‘semua dalam dunia ni adalah ‘Pinjaman’, Allah yang bagi, dan Allah berhak ambil balik bila-bila masa je, cuma kita teruskan berdoa agar Pinjaman Allah ni berkekalan sehingga ke Akhir hayat, Insyaallah”

IKLAN

“Gambar ni diambil semalam di studio adikku @pinography . Terima kasih adik! @arymuzamer juga.Tahu tak , semalam satu studio menangis ?I terkejut tengok, cuma tak sempat nak rakam je. Rugi tak letak camera di semua tempat,kenangan manis ❤Tahniah encik suami kerana berjaya menjadi ayah kepada 3 anak. (2 anak instant dan 1 anak kita).Insyaallah kalau ada rezeki dan dipermudahkan,due date pada jatuh pada 2 Feb 2020. Syukur”

View this post on Instagram

Syukur Alhamdulillah Kali ke dua nampak suami mengalirkan air mata semalam(kali pertama di hari pernikahan kami) Rasanya terlalu awal untuk berkongsi kerana kehamilan ini terlalu awal, tak mengapa, Redha 😊 semoga kandungan ini selamat sehingga melahirkan. Ramai bertanya, apakah tips mudah hamil~ Ramai juga DM untuk mengadu dan bertanya tips untuk bahagia di peluang kedua, ada mengadu kahwin dah lama tapi belum hamil, ada juga DM mintak kekuatan selepas penceraian. 😢 Saya ingin kongsi pada semua, Jawapannya adalah ‘Doa’, Percayalah pada keajaiban Doa. Its Miracle. Selepas Pada bulan pertama berkahwin, suami bertanya saya, adakah saya hamil, jawapan saya ~ belum lagi sayang. Dia kata dia nak cepat dapat baby sebab kawan2 di umur dia kebanyakan dan 2-3 anak. Oh.. dia nak mintak baby cepat😅.Bila masuk bulan kedua, saya terus menukar pattern doa saya, saya tambah kan ayat lain dalam doa, dan saya berusaha, syukur Allah makbulkan dalam masa yang singkat. Kepada yang telah lama berkahwin dan masih menunggu saat ini, cuba ikut cara ni, tukar dan tambah ayat dalam doa, Allah Maha mendengar. Kalau nak merayu, merayulah pada Nya. Syukur Alhamdulillah , Allah maha mengetahui. Kepada yang bertanya, macam mana nak dapat kekuatan dan bagi peluang pada orang baru, hmmm macam ni lah..Sy sendiri pun tak pernah terpikir saya akan kahwin kali ke dua sbb terlalu selesa menjadi ibu tunggal. Tiba2 je Allah buat kita terkenal tanpa dirancang, dan sama2 tersuka, dan dan selamat menjadi suami isteri. Lagi satu, selalu kena ingat ‘ semua dalam dunia ni adalah ‘Pinjaman’, Allah yang bagi, dan Allah berhak ambil balik bila2 masa je, cuma kita teruskan berdoa agar Pinjaman Allah ni berkekalan sehingga ke Akhir hayat, Insyaallah.Gambar ni diambil semalam di studio adikku @pinography . Terima kasih adik! @arymuzamer juga.Tahu tak , semalam satu studio menangis 😅I terkejut tengok, cuma tak sempat nak rakam je. Rugi tak letak camera di semua tempat .. 😊 kenangan manis ❤️🤗Tahniah encik suami kerana berjaya menjadi ayah kepada 3 anak. (2 anak instant dan 1 anak kita) 😃Insyaallah kalau ada rezeki dan dipermudahkan,due date pada jatuh pada 2 Feb 2020. Syukur ❤️🤲#aidilfasha #motherof3

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Terdahulu, pasangan ini telah berkahwin pada 30 Mac lalu.Ia merupakan perkahwinan pertama untuk Aidil dan kedua untuk Fasha. Sebelum ini, Fasha pernah berkahwin dengan Rizal Ashram Ramli pada 27 April 2012 dan bercerai pada 20 Januari 2016.Hasil perkahwinan, mereka mempunyai dua orang anak, Putra Rayfal Ramli,6 dan Putri Raysha Jemaima,5.

IKLAN

MW: Setuju dengan apa yang Fasha Sandha kongsikan. Banyakkan berdoa dan percayalah pada keajaiban doa.Meminta dan merayu pada Nya tanpa henti, insya Allah segala yang dihajati akan segera dimakbulkan. Buat Fasha Sandha dan Aidil Aziz, tahniah diucapkan, semoga kandungan sihat dan membesar dengan sempurna serta menambah kebahagiaan dalam rumahtangga.

Baca Disini;
Magisnya Kuasa Doa, Tukar Cara Kita Berdoa Ikut 6 Formula Ini Mampu Ubah Kehidupan Lebih Baik!

Sumber:Fasha Sandha, Aidil Aziz