Memang sedap jika dapat minum Air Mango Shake yang manis, lemak berkrim dan secukup rasa. Apatah lagi buat pelega tekak, diminum sewaktu berbuka. Kalau beli mango shake ni memang agak mahal harganya. Rasanya pun belum tentu menepati citarasa sendiri. Lebih jimat dan berbaloi sebenarnya jika buat sendiri, terutamanya jika ahli keluarga ramai malah ‘gerenti’ sedap.

Mak-mak boleh cuba resipi yang dikongsikan oleh Puan Norliza Razali ini, resipi Mango Shake Leleh yang dibuat niaga.

Kakliza kami tak sempat merasa Mango Shake Kak Liza sebab kami tak boleh balik Parit Buntar. Tak boleh nak rentas negeri. Tengok Kakliza dok post terliuq kami..” Norfarah Hanim

Baiklah.. Kak Liza lagi sekali bagi resepi mango shake leleh ni untuk hangpa na.Semoga bermanfaat.

Ampun maaf mana yang terliuq tu.

Resepi simple Mango Shake Matpet

Bahan-Bahan:

Susu Segar (wajib na)
Mangga masak (nak sedap boh banyak sikit untuk kita blender)
(sediakan pelam potong dadu untuk setiap hidangan)
Air
Susu pekat
Susu cair
Ais krim vanilla
Ais secukupnya
Sunquick perisa mangga

*Kak Liza guna brand sunquick sebab memang sedap lah.

Cara Membuat:

1. Blend semua sekali dan adjust rasa masam manis dan lemak. Siap untuk dihidang dengan buah mangga potong. Nak sedap lagi letak la aiskrim vanilla.
tapi dalam shake tadi memang ada letak dah ais krim vanilla.

Jangan lupa sentiasa senyum. Insha Allah bertambah sedap.

IKLAN

Resepi bagi dah. Kalau bermanfaat Kak Liza minta hangpa doakan kakliza semoga Allah swt permudahkan segala urusan dan sentiasa murahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik, tercapai semua impian Kak Liza sekeluarga.

Baca Lagi Di Sini:
Jeruk Mangga Asam Boi Rangup, Letak Air Soda Simpan Dalam Peti Ais Semalaman

Kerabu Bayam Brazil Mangga Muda, Ya Ampun SEDAP Amat!

MW:Sedapnya Mango Shake Leleh ni. Boleh cuba nanti untuk berbuka puasa. Memang jimat tak payah beli.Terima kasih berkongsi resipi yang dibuat niaga.

Sumber: Norliza Razali

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

IKLAN

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 12 Jun dan 26 Jun 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 12 Jun dan 26 Jun 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita