Berita baik buat yang menantikan suntikan vaksin untuk imuniti tubuh, pusingan kedua pendaftaran tempahan vaksin COVID-19 AstraZeneca akan dibuka kepada orang ramai berusia 60 tahun ke bawah bermula jam 12 tengahari esok.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin, berkata keutamaan diberi kepada mereka di Lembah Klang, Johor, Pulau Pinang, Kuching dan Miri, Sarawak.

“Kita akan beri keutamaan kepada warga emas hari ini dan esok serta beri keutamaan pada Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan melalui janji temu pada Pusat Pemberian Vaksin (PPV) biasa.

“Bagi mempercepatkan slot janji temu pusingan kedua vaksin AstraZeneca, kita akan buka esok untuk orang ramai,” katanya pada sidang media Badan Bertindak Imunisasi COVID-19 (CITF) hari ini.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin

Boleh layari https://www.vaksincovid.gov.my/ untuk maklumat lanjut dan daftar di sini https://www.vaksincovid.gov.my/astrazeneca/.

Lengkapkan butiran seperti berikut.

IKLAN

Baca Lagi Di Sini:
Pasangan Suami Isteri Saintis Islam Hasilkan Vaksin COVID-19, 90 Peratus Berkesan!

MW: Jadi bagi yang masih belum mendaftar dan berusia 60 tahun ke bawah, rebutlah peluang pendaftaran kedua untuk mendapatkan vaksin COVID-19 AstraZeneca ini yang bermula esok. Jangan lupa daftar! dan kongsikan pada kenalan dan keluarga tersayang.

Sumber: Bharian, Twitter Vaksin COVID-19

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 31 Julai 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 7 & 8 Ogos 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita