Status sebagai isteri dan ibu bukanlah halangan untuk menamatkan pengajian seterusnya mengenggam skrol yang diimpi-impikan. Perjalanan untuk menamatkan pengajian dilalui dengan pelbagai kenangan manis buat anak sulung Ustazah Datuk Dr Norhafizah Musa, Nur Nadratun Naeemah Azhar yang berjaya menamatkan pengajian dengan cemerlang meskipun berstatus isteri dan ibu pada usia yang masih muda.

Raih 2 ijazah

Raih 2 ijazah, anak & menantu Ustazah Norhafizah Musa kongsi pengalaman hamil & bersalin ketika bergelar mahasiswa

Untuk rekod, Nur Nadratun Naeemah mendirikan rumah tangga pada 6 September 2020 dengan pasangannya, Aqil Akmal. Bergelar ibu pada usia muda iaitu 24 tahun, ibu muda ini memanjatkan rasa kesyukuran selepas menerima skril Sarjana Muda Undang-Undang (Syariah) (Kepujian) dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

Raih 2 ijazah, anak & menantu Ustazah Norhafizah Musa kongsi pengalaman hamil & bersalin ketika bergelar mahasiswa

IKLAN

Dalam satu hantaran yang dikongsikan, ibu muda ini sempat berkongsi pernah meraih Anugerah Dekan ketika sedang hamil.

“Tak pernah berangan pun hendak dapatkan Dean List tapi rezeki  dapat masa mengandungkan Yusuf”- Nur Nadratun Naeemah

Pengalaman hamil & bersalin ketika bergelar mahasiswa

Raih 2 ijazah, anak & menantu Ustazah Norhafizah Musa kongsi pengalaman hamil & bersalin ketika bergelar mahasiswa

IKLAN

Nadratun turut berkongsi momen indah sepanjang proses menamatkan pengajiannya ketika sedang hamil dan menganggap kenangan tersebut sebagai sesuatu yang indah untuk dikenang oleh mereka sekeluarga.

IKLAN

Menurut Nadratun, tahun lalu dia dan suaminya melalui majlis graduasi berdua, tetapi kali ini diserikan dengan kehadiran zuriat pertamanya, Yusuf.

“Alhamdulillah , terima kasih Ya Allah untuk anugerah keluarga ini.. Yusuf, terima kasih sayang teman ibu abah study masa yusuf dalam perut. Terima kasih teman ibu masuk kelas. Terima kasih tolong ibu hafal macam-macam untuk final exam. Terima kasih jugak sebab teman ibu jawab final dan bisikkan jawapan dekat ibu sampai ibu dapat DL”.
Sepanjang ibu belajar, “semester” masa mengandungkan yusuf lah Allah paling mudahkan urusan ibu belajar, Alhamdulillah 🥹❤️
Semoga Yusuf besar jadi anak yang bermanfaat untuk orang lain ye sayang.. ibu abah sentiasa doakan kejayaan yusuf dunia akhirat, Amin

Ustazah Norhafizah turut berkongsi momen meraikan kejayaan anak dan menantunya dengan menitipkan ucapan tahniah buat kedua-duanya di laman Instagram miliknya.

Alhamdulillah
🌹Tahniah anak kami @nadratun_naeemah dan @aqlkml untuk konvokesyen 2nd degree kalian berdua ( Law Syariah).
Dua degree dan seorang baby dalam tahun yang sama, Alhamdulillah . Allah mudahkan perjalanan pengajian kalian dalam kekalutan mengurus kehamilan dan kelahiran. Alhamdulillah Alhamdulillah .. semoga terus cemerlang anak-anak semua.

Ustazah Norhafizah Musa merupakan Tokoh Pendakwah Wilayah Persekutuan di Majlis Sambutan Maal Hijrah Wilayah Persekutuan 2015. Beliau mendirikan rumahtangga dengan Ustaz DrA zahar Yaakub dan dikurniakan tujuh orang cahaya mata.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI