Pantang kalau berjemur atau terkena cahaya matahari, mulalah ‘sunburn’ dan kulit muka jadi kusam. Lepas itu, ada juga yang akan keluar jeragat dan bintik-bintik.

Segan pula bila tengok kulit muka diri sendiri. Belum lagi kalau orang tengok. Nak tampal dengan solekan pun belum cukup membantu gamaknya. Salah satu keadaan ini timbul pun sebab faktor usia juga kan!

Ingat tak, ketika zaman sekolah dan muda-muda dulu, sabun betik sangat popular. Bila tengok orang guna, kita pun mulalah nak ikut sekali sedangkan kita tak tahu apa fungsinya.

Rupanya, inilah fungsi sabun betik untuk kulit muka kita. Perkongsian daripada Dr Rizal Abu Bakar pula lebih kepada penggunaan pes betik. Ini pun lebih kurang sama saja bahan utamanya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Guna Kiub Timun Madu, Petua Cantik Hilangkan Lebam Bawah Mata, Kulit Muka Jadi Bersih Berseri!

Jangan Dibuang Hampas Kopi, Nak Kulit Lembut Jadikan Skrub Muka 3 Kali Seminggu

Kulit Muka Kusam Jadi Bersih & Licin

Perasan tak kalau kulit muka nampak gelap., pasti akan nampak kusam.

IKLAN

Ada bintik hitam. Bila sentuh, ada timbul macam daki pun ada. Ni tanda ada saki baki kulit mati. Sebab tak cuci elok elok.

Petua Kulit Muka Kusam Jadi CERAH & Licin, Gunakan Pes BETIK
.

Kalau tonyoh kuat sangat nanti kulit menipis. Bahaya.

Ini petua nak bagi senang tanggal. Guna betik – buah bagus untuk tanggalkan sel kulit mati degil.

Gabungkan dengan tomato. Bukan sahaja kulit jadi cerah. Tapi jadi licin. Tak menggerutu. Gatal pun kurang, Ruam merah makin reda.

IKLAN

Enzim dalam betik sangat lembut pada kulit. Tak akibatkan kakisan dan pedih.
Bila pakai, bau harum. Bukan bau kimia.

Petua Kulit Muka Kusam Jadi CERAH & Licin, Gunakan Pes BETIK

Lenyekkan betik dan tomato sampai jadi pes. Lumur pada muka selama 20 minit. Cuci guna air sejuk.

IKLAN

Mingguan Wanita : Mungkin ada yang sayang nak guna pes betik sebab sedap juga kalau dimakan kan. Tapi kalau nak cantik, apa salahnya. Boleh beli dua biji, satu untuk makan satu lagi untuk pes betik. Settle.

Sumber: Dr Rizal Abu Bakar

a

 

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita