Tidak kisahlah siapa kita, setiap wanita ada kelas yang dicipta sendiri. Pendek kata perempuan yang ada class tak perlu menunjuk, tanpa perlu try hard orang tetap tahu.

Sebenarnya class atau tidak seseorang itu bergantung kepada banyak faktor dan ianya tidak memerlukan usaha yang banyak jika wanita itu memang ada class. Betul tak?

Ikuti perkongsian Siti Suryani Yaakop dan fahami apa yang cuba disampaikan.

Perempuan Yang Ada Class

Dua tiga hari ni banyak lalu orang post pasal Mizz Nina. Pasal penghijrahan dia. Yang semua orang tahu. Betapa bagus dan istiqomahnya dia buat semua.

Tapi saya tak nak tulis tentang itu. Saya nak tulis satu perkara yang suami saya selalu pesan. Tentang ‘class’.

Perempuan yang ada ‘class’.

Kenapa Mizz Nina begitu? Sebab dia ada ‘class’ dia tersendiri. Perempuan yang ada ‘class’ ni memang lain. Dia biasanya tenang, kool, sempoi, bijak, matang, tak banyak hal dan takda drama.

Baca Juga Di sini:

Hebatnya! Ibu & Anak Perempuan Lakar Sejarah Terbangkan Pesawat Komersial Bersama-Sama

Tak Susah Pun Untuk Jadi Wanita Hebat. Ini 5 Cara Yang Anda Patut Lakukan

Bila Suami Skandal Dengan Perempuan Lain, Ingatlah Bukan Hebat Mana Pun Jampi Wanita Itu..

IKLAN

Ringkasnya…

Orang yang bijak, orang tahu dia bijak.
Orang yang cantik, orang tahu dia cantik.
Orang yang baik, orang tahu dia baik.
Orang yang matang, orang tahu dia matang.
Orang yang terhormat, orang tahu dia terhormat.

Tak Perlu Menunjuk, Tanpa Perlu Try Hard

Tanpa….

Dia perlu menunjuk-nunjuk dan mengheboh-heboh tentang apa yang dia ada. Atau menyuruh-nyuruh orang tahu tentang diri dia. Lebih banyak dia buat hal sendiri, lebih banyak orang nak jadikan ikutan diri. Mudah katanya, dia tak perlu try hard. Orang tetap tahu.

Perempuan hormat dia.
Lelaki juga sama.

Menjadi ikutan tanpa menarik perhatian.
Jadi tentukanlah ‘class’ kita. Jadilah seseorang walau tanpa menjadi sesiapa.

IKLAN

Perempuan yang ada ‘class’…ada ‘class’.
Khalas.

Siti Suryani Yaakop
#kaknis

MW: Kita tak perlu jadi sesiapa untuk dipandang hebat dan mulia. Memadailah menjadi yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga. Renung-renungkan.

Sumber: Siti Suryani Yaakop

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

IKLAN

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial