penat lelah wanita

Tak semua orang tahu penat lelah wanita dalam menguruskan hal rumah tangga. Tambah pula wanita sememangnya kuat berahsia apatah lagi dengan pasangan yang dicintainya. Sikap ini terbawa-bawa hingga golongan lelaki melabelkan kaum hawa sebagai wanita misteri.

Pada dasarnya, setiap wanita ingin pasangan mereka memahami mereka, namun mereka tidak pernah sekali pun cuba berterus-terang.

Mereka lebih selesa pasangan memahami mereka secara natural, tetapi kaum lelaki yang kerap bertindak mengikut logik jarang dapat meneka rahsia atau apa yang berada di fikiran seseorang wanita. Jadi mereka lebih rela terus-menerus memendam perasaan dan merahsiakan apa yang mereka rasa. Apakah rahsia yang sering kali wanita rahsiakan daripada pengetahuan anda?

IKLAN

1. Nak pasangan yang rajin uruskan hal rumah tangga

Wanita sememangnya dapat melakukan tugas tanpa mengharapkan bantuan sesiapa. Biar pun memiliki kerjaya yang hebat, di rumah mereka masih mampu menguruskan rumah tangga dengan baik iaitu memasak, mengemas serta menguruskan anak kecil. Biar pun ada yang menggelar isteri anda superwoman, namun dalam masa yang sama tahukah anda bahawa isteri sebenarnya sangat berharap anda dapat menghulurkan bantuan bagi meringankan bebanannya di rumah. Belajar ringan tulang dan bantu mereka walau apa pun keadaan mereka.

2. Nak dipujuk setiap kali marah

Setiap kali marah, wanita akan cuba menyembunyikan kemarahannya dengan mendiamkan diri. Sebenarnya mereka sedang memberi tempoh untuk anda memujuknya. Ungkapan “minta maaf” merupakan perkataan keramat yang sedang dia nantikan kala ini. Sekiranya anda mengambil jalan tengah dengan memohon maaf atau membelikan sesuatu yang istimewa, pasti hati wanitanya akan cair.

IKLAN

3. Cukup takut kehilangan suami

Kebiasaannya wanita akan melakukan mogok atau mendiamkan diri apabila marah seterusnya berpura-pura seperti tiada masalah yang melanda. Walaupun hubungan anda dengannya baik-baik sahaja, namun wanita sering kali dilanda perasaan gusar jika suatu hari nanti dia bakal kehilangan anda. Sebagai pasangan, wajar anda belajar menghargai mereka. Biar mereka rasa selamat ketika berada di samping anda.

4. Lelaki pandai memuji dan jaga hati

Isteri anda cukup gemar memasak, tanpa disuruh dirinya akan menyiapkan juadah untuk anda sekeluarga setiap hari. biarpun telah menjadi rutin hariannya memasak. Namun sebagai pasangan yang prihatin, pujilah masakan isteri anda tanda anda mengambil hati. Malah, sikap anda yang sebegini bakal membuatkan sang isteri semakin bersemangat untuk menyajikan juadah terbaik untuk anda. Pujian yang ikhlas akan membuatkan hubungan kalian bertambah erat.

IKLAN

5. Bila suami tak pernah berahsia

Selain memahami keadaan dirinya, wanita juga bijak membaca tingkah laku dan gerak tubuh pasangannya. Jadi awas jika anda berniat untuk berbohong. Wanita mudah mencium perlakuan negatif anda, jadi hentikanlah hari ini. Sikap yang paling positif adalah dinasihatkan agar anda sentiasa berterus-terang dan bersifat terbuka dengan pasangan.

6. Kejutan, biarpun kecil tapi besar maknanya

Wanita sememangnya gemarkan kejutan, apatah lagi daripada pasangan yang disayangi. Tidak perlu keterlaluan, hanya sekadar memberi sesuatu yang istimewa sempena hari lahirnya atau ulang tahun perkahwinan kalian, pasti dia sangat terharu. Tidak percaya, cubalah!

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI