Sekarang ini, bila mahu keluar ke mana-mana, barang yang paling penting mesti kena bawa mestilah pelitup muka. Satu-satunya benda yang wajib bawa dan pakai ke mana sahaja. Tapi, kena ingat pakai hanya untuk 8 jam sahaja.

Pelitup muka yang biasa kita tengok dan pakai sekarang ini pun bukan sahaja berwarna putih tapi bermacam-macam corak, bahkan pelbagai warna pula untuk menarik perhatian dan nampak cantik. Ini belum lagi termasuk harga yang dijual setiap satu.

Namun, dengan gaya yamg macam-macam pelitup muka ini, bolehkah kita pastikan ia selamat dari segi kualiti dan cara pembuatannya. Ini belum lagi termasuk, cara penjagaan kita apabila tiap kali memakainya apabila berada di luar. Sebabnya, jika nak makan atau tidak diperlukan buat sementara waktu, cara kita letak atau simpan pun boleh menyebabkan kekotoran dan tidak bersih.

Pelitup Muka Karangkraf Medicare

Perkara yang membimbangkan di seluruh dunia dengan Pandemik Covid-19 dan langkah pencegahan yang diambil oleh kerajaan adalah dengan mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan dan memakai pelitup muka bila berada di tempat-tempat awam.

Sehubungan itulah, Karangkraf melalui anak syarikat terbaru, Karangkraf Medicare telah mengambil inisiatif untuk menghasilkan pelitup muka yang terjamin dari segi kualiti, cara pembuatanya dan harga yang ditawarkan.

Menerusi sidang media bersama Pengerusi Kumpulan Karangraf, Datuk Hussamudin Yaakob telah terpanggil untuk melakukan sesuatu dengan mengeluarkan pelitup muka yang berkualiti tinggi dengan harga yang lebih murah dalam membantu masyarakat.

“Pelitup muka yang dikeluarkan oleh Karangkraf Medicare adalah usaha baru dalam membantu masyarakat yang bukan sahaja terjamin kualitinya, tetapi dijual dengan harga yang paling murah,” katanya yang telah melakukan penyelidikan teliti sejak Mac lalu.

Suci & Bersih

Pada masa yang sama, bagi memperkuatkan jenama pelitup muka Karangkraf Medicare, tagline ‘Suci & Besih’ telah dipakai guna bersesuaian dengan cara ruang pembuatan yang bersih dan terjamin dari segi pembuatannya.

IKLAN

Datuk Hussamudin mengatakan konsep suci dan bersih dalam penghasilan pelitup muka ini kerana percaya, ia satu-satunya produk yang boleh digunakan bagi orang Islam tanpa was-was dan ragu-ragu.

“Malah, dalam proses pembuatannya, kita menyediakan persekitaran tempat kerja yang ‘clean room’, perkerja perlu disaring terlebih dahulu, memakai pakaian perlindungan (PPE) sebelum beroperasi dan paling penting, kami memenuhi piawaian standard World Health Organization (WHO) dalam menghasilkan ‘medical grad’ untuk pelitup muka tiga lapis.

Pelitup Muka Hygiene Case Pertama, Suci Lagi Bersih Tahan 8 JamPekerja memakai pakaian perlindungan (PPE).

Pelitup Muka Hygiene Case Pertama, Suci Lagi Bersih Tahan 8 JamRuang pembuatan yang bersih yang memenuhi piawaian standard World Health Organization (WHO).

Hygiene Case Pertama Di Pasaran

Selain suci dan bersih, apa yang menarik perhatian daripada pelitup muka Karangkraf Medicare berbanding yang lain apabila didatangkan dengan ‘hygiene case’ dengan pelbagai corak yang menarik.

IKLAN

“Melalui ‘hygiene case ini’, ia dapat membantu kita mengamalkan cara penyimpanan yang betul selain terjamin kebersihan dan mengurangkan risiko terkena jangkitan apabila menggunakan pelitup muka dalam pelbagai keadaan.

“Dalam tempoh penggunaan selama 8 jam, pelbagai aktiviti kita lakukan seperti bersukan, makan, mahupun semasa solat. Jadi, dengan ‘hygiene case’ ini, kita boleh letak dalam envelop yang menarik untuk disimpan dalam poket atau beg yang dapat melindungi dari kuman luar.

“Malah, sesuai dengan suci dan bersih, kami memilih warna putih dan pastinya material yang digunakan juga tidak berbulu dan tali untuk earloop juga tidak mudah putus,” kata Pengasas Yayasan Warisan Umnah Ikhlas.

Pelitup Muka Hygiene Case Pertama, Suci Lagi Bersih Tahan 8 JamMemilih warna putih dan material yang tidak berbulu serta tali earloop tidak mudah putus. .

Pelitup Muka Hygiene Case Pertama, Suci Lagi Bersih Tahan 8 Jam

IKLAN

Pelitup Muka Hygiene Case Pertama, Suci Lagi Bersih Tahan 8 Jam6 tema menarik design hygiene case .

Pelitup Muka Hygiene Case Pertama, Suci Lagi Bersih Tahan 8 JamSet pelitup muka karangkraf 30 keping.

MENARIK Tentang Pelitup Muka Karangkraf Medicare
1. Mencapai standard ujian parameter EN14683:2019. Ujian yang dijalankan oleh Eurofins Lab ini membuktikan pelitup muka Karangkraf Medicare mencapai tahap penapisan tinggi dengan BFE ≥98% dan PFE ≥95%, sekali gus melayakkan pelitup muka yang dihasilkan mencapai gred ‘MEDICAL’.

2. Pertama di Malaysia dengan memperkenalkan ‘hygiene case’ yang didatangkan bersama set Karangkraf Plus untuk senang disimpan di dalam beg atau poket.

3. Produk yang berkualiti tinggi dengan harga yang lebih murah.

Berikut adalah 6 tema menarik ‘design’ bagi ‘Hygiene Case’:
a.Floral
b.Frontliners
c.Classic
d.Musical
e.Geometric
f.Tropical

Di pasaran, pelitup muka Karangkraf Medicare ini didatangkan dalam dua set iaitu set KARANGKRAF dan set KARANGKRAF PLUS.

Set KARANGKRAF:
1. Mempunyai 30 keping pelitup muka dalam satu kotak.
2. Ada 6 pilihan ‘design’ kotak.
3. RM24 sekotak

Set KARANGKRAF PLUS:
1. Mempunyai 10 keping pelitup muka dalam satu kotak.
2. Ada 6 pilihan ‘design’ kotak
3. Disertakan bersama 10 keping ‘Hygiene Case’. Setiap pelitup muka dipek dengan teliti di dalam ‘Hygiene Case’ yang berasingan.
4. Ada 6 ‘design’ ‘Hygiene Case’ (diberi secara rawak di dalam setiap kotak).
5. Berharga RM10 sekotak

Pelitup muka Karangkraf kini boleh didapati secara online di :
www.karangkrafmall.com atau boleh datang sendiri ke Karangkraf Mall di Seksyen 15, Shah Alam.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI