Memang betul, dalam perhubungan biasanya orang perempuan jenis setia payah nak berubah hati bila dah menyayangi, cukuplah dengan seorang saja yang disayangi sampai bila-bila. Malah sanggup berkorban apa sahaja demi orang yang dia sayang.

Fahamkan perkongsian Firdaus Shakirin ini

Kenapa isteri takut kehilangan suaminya?

Orang perempuan bila dah sayang, maka cukuplah dengan seorang tu saja sampai bila-bila. Kalau nak dibandingkan sayang orang lelaki dengan sayang orang perempuan ni, orang lelaki lebih senang berubah perasaan ataupun sayangnya tergugat bila ada dugaan dan cubaan.

Sayang orang perempuan terhadap orang lelaki ni berserta dengan impian dan harapan.Ada tujuan dan keinginan yang ingin dicapainya dengan lelaki tersebut. Dia sanggup buat apa saja selagi dirinya disayangi oleh lelaki itu.

Tegur Untuk Kebaikan

Sebab tu la apa saja teguran dan nasihat dia adalah semata-mata untuk kebaikan.

IKLAN

Kebaikan lelaki itu dan juga masa depan dirinya. Orang perempuan takkan tegur pasangannya dengan niat untuk merendahkan, menjatuhkan dan menghukum tapi ianya sebagai ruang dan peluang untuk dibuat pembetulan dan penambahbaikan ke arah menjadikan diri lelaki itu lebih baik dari sebelumnya.

Dia juga akan dapat manfaat hasil daripada teguran dan nasihat dia yang membawa perubahan dalam diri lelaki itu.

IKLAN

Tak Nak Kehilangan Orang Yang Disayangi

Sebab tu kita orang lelaki kena fikir, isteri kawal pergerakan kita, jaga pergaulan kita, ambik tahu ke mana kita pergi, bila kita balik, dengan siapa kita keluar, disebabkan dia tak nak kehilangan orang yang dia sayangi.

Sayangnya dia pada kita tu bukan senang untuk diubah atau ditukar ganti melainkan jika dia dah tak diperlukan lagi.

IKLAN

Maka masa tu, dia sendiri yang akan angkat kaki berlalu pergi.

Baca Lagi Di Sini: Isteri Diam, Merajuk, Marah BUKAN Bermakna Suami Perlu Jauhkan Diri

MW: Semoga perkongsian ini bermanfaat.Kena faham kenapa orang perempuan bila dah sayang, sanggup berkorban apa sahaja dan tak sanggup kehilangan orang yang dia sayang.Namun perlu ingat, sayanglah berpada-pada, letakkan rasa sayang pada Allah dahulu yang lebih utama. Agar bila diuji ‘kehilangan’ tak terasa terlalu perit dan masih ada tempat untuk sandarkan harapan.

Sumber: Firdaus Shakirin

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI