Sumber Foto : Instagram Merrywati & Tik Tok MohdAsyrafHazwann

Netizen Meremang Tengok Aksi Tapak Rajawali Pesilat Cantik Sabah, Juara Pencak Silat Dunia. Menerusi sebuah video yang kini tular di aplikasi Tik Tok sememangnya meremang melihat aksi seorang pesilat wanita yang mewakili negara.

Memang padu gerakan atlet Malaysia ini! Menerusi video yang tular itu dari permulaan hinggalah habis membuatkan mereka yang menonton teruja. Malah netizen juga memuji aksi pesilat wanita itu.

Perkongsian rakaman Silat Tari Sembah oleh atlet Malaysia ini telah meraih jutaan tontonan. Malah netizen juga turut memuji gerak gaya atlet wanita ini dalam pertandingan 19th WORLD PENCAK SILAT WORLDCHAMPIONSHIP 2022 MALAYSIA.

@acap.b Focus next step watii 🔥 #fyp #foryoupage #fypシ #fypage #ayuhmalaysiaku #malaysia #worldpencaksilatchampionship #silat ♬ original sound – MohdAsyrafHazwann


Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

IKLAN

Netizen Meremang Tengok Aksi Tapak Rajawali Pesilat Cantik Sabah

Malah Pesilat yang berasal dari Keningau, Sabah yang bernama Merrywati Manuil ini juga mengucapkan syukur kepada rakyat Malaysia yang menyokong dirinya dan Pasukan Silat Kebangsaan.

“Terima kasih semua …Mohon selitkan nama sy dalam doa korang utk game game akn dtg..terima kasih sokong saya Demi Malaysia!!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Merrywati 🌸 (@wawatty_)

Persembahan Tari Silat Yang Hebat, Dalam Keayuan Ada Dia Sebagai Srikandi 

Gadis manis ini juga mendapat pujian ramai netizen. Malah persembahan Aksi Tapak Rajawali Merrywati juga begitu hebat.

IKLAN

Netizen Meremang Tengok Aksi Tapak Rajawali Pesilat Cantik Sabah, Juara Pencak Silat Dunia Netizen Meremang Tengok Aksi Tapak Rajawali Pesilat Cantik Sabah, Juara Pencak Silat Dunia Netizen Meremang Tengok Aksi Tapak Rajawali Pesilat Cantik Sabah, Juara Pencak Silat Dunia Netizen Meremang Tengok Aksi Tapak Rajawali Pesilat Cantik Sabah, Juara Pencak Silat Dunia Netizen Meremang Tengok Aksi Tapak Rajawali Pesilat Cantik Sabah, Juara Pencak Silat Dunia

Baca Disini : Tahniah Pandelela Rinong! Usia 28 Tahun Bergelar Datuk, Anugerah Inspirasi Terus Berjuang Dalam Sukan Terjun

Wanita ‘Badang’ Luar Biasa Hebat, Selamba Mampu Angkat Berat Hampir 200Kg!

IKLAN

Mingguan Wanita : Memang meremang bulu roma bila menonton aksi silat tari Merrywati.

Sumber /Sumber Foto :  Instagram Merrywati Tik Tok Acap.b