Nak Peluk Anak Lelaki 20 Tahun Ini.. ‘Ustaz Saya Kotor Busuk’

Sayunya baca catatan Ustaz Ebit Lew ini. Dalam siri dakwahnya ini, ustaz dipertemukan dengan anak muda usia 20 tahun yang tinggal di bawah jambatan.

Perkongsian ustaz di laman facebook ini mendapat 13k sharing. Antara janji ustaz, mahu carikan anak muda ini pekerjaan. Dan ada respons positif daripada follower ustaz yang sudi membantu adik ini dan berikannya pekerjaan.

Dah 2 Bulan Pemuda 20 Tahun Ini Tinggal Bawah Jambatan

Sebak ya Allah hati ini tadi turun jambatan. Terkejut tiba -tiba ada seorang terbaring macam ni. Cuba pergi dekat hati kuat berdebar rasa sesuatu.

Sekali panggil banyak kali lepas tu saya kuatkan hati pegang dia dan kejut dia. Rasa nadi dia. Dia tidur ni. Saya sangka dia akan marah nanti.

Sekali dia tak marah. Bangun tidur terus salam cium tangan saya. Dia pernah jumpa saya. Bersih muka dia.. Ustaz. Terima kaseh ustaz.

Saya tanya berapa lama kat sini. Dah 2 bulan. Duduk seorang diri jer bawah jambatan ni. Tunjuk belakang kepala dia baru kena pukul terbelah sikit. Ya Allah.

IKLAN

Saya tengok ic saja nak kenal. Ya Allah baru 20 tahun umurnya. Anak ini sebenarnya baik dan kuat ni..

Ustaz Ni Berdosa Sangat Kat Kau..

Saya minta maaf padanya. Ustaz ni berdosa sangat kat kau. Ceramah sana sini. Makan sedap-sedap. Hidup senang lenang. Kau duduk dekat sini. Apalah saya nak jawab nanti Allah tanya.

Tak sangka anak muda begini tidur bawah sini. Pasti ada masalah besar dalam hidupnya. Berdosa rasa pada adik. Ya Allah…Takper ustaz.

IKLAN

Ustaz sudi cari saya di bawah sini. Ustaz selalu cari kami macam ni dekat bawah longkang ni. Saya jadi sedih sangat. Tak tahu nak buat apa.

Kau nak kerja tak adik? Nak ustaz. Nanti ustaz tolong carikan kau kerja. Kau kerja elok-elok yer..nak ustaz tolong yer cari saya kerja. Kalau ada asrama boleh saya duduk dekat situ.

Sedih lak rasa. Saya nak peluk dia. Ustaz. saya kotor busuk. Ustaz pakai jubah. Ish takper adik. Kau mulia baik Allah sayang. Ustaz ni kotor berdosa biarkan kau dekat sini. Dia tak berhenti cakap terima kaseh dan lambai saya. Saya hadiahkan sedikit duit padanya dan makanan. Nanti saya cuba fikirkan bagaimana nak bantunya.

IKLAN

Ya Allah tuhanku maafkanlah diriku ini. Apa nak jawab pada Allah dan apa nak jawab pada Nabi saw…maafkanlh diriku ya Allah..

Ramai Rupanya Insan Baik Hati Yang Sudi Anak Lelaki 20 Tahun Ini

 

Nak Peluk Anak Lelaki 20 Tahun Ini.. ‘Ustaz Saya Kotor Busuk’ Nak Peluk Anak Lelaki 20 Tahun Ini.. ‘Ustaz Saya Kotor Busuk’ Nak Peluk Anak Lelaki 20 Tahun Ini.. ‘Ustaz Saya Kotor Busuk’ Nak Peluk Anak Lelaki 20 Tahun Ini.. ‘Ustaz Saya Kotor Busuk’

 

Sumber/Foto : Ebit Lew