Murah Rezeki Mak Ayah, Bila Tak Berkira Soal Belanja Anak Makan

Setiap bulan bila dapat gaji, selain bayar hutang apa mak ayah buat dengan duit gaji itu. Belanja dapur.. beli barang masa jualan murah? Haa.. berapa ramai yang ambil peluang belanja anak makan setiap kali dapat gaji.

Itu pun salah satu cara nak bahagiakan hati anak-anak dan murahkan rezeki yang sedia ada di tangan.

Anak-anak kadangkala tak minta, tapi dia cukup seronok bila mak ayah dapat bawa dia jalan-jalan dan duduk makan satu famili. Seronok dia sampai terpancar di muka.

Okay, ini MW senaraikan apakah jenis belanja makan untuk anak-anak yang mak boleh buat. Dan tak perlu pun keluar modal besar, bawah RM50 pun dah boleh puaskan hati anak-anak.

1. Menu Special Air Tangan Ibu

Bila sebut special, maknanya bukan menu biasa-biasa yang kita makan hari-hari. Mak boleh cuba masakan western yang mudah, ringkas dan tak keluar modal besar. Misalnya, buat homemade pizza dari roti keping, sup cendawan buat sendiri atau spageti bolognese yang tak keluar modal besar pun.

Cuma perlu gigih di dapur saja.

2. Order Makanan Dari Food Panda, Atau Grab Food

Ada anak-anak lebih selesa makan di rumah beramai-ramai, mak ayah tak perlu nak bersusah beli di luar. Buat surprise dekat anak dengan tempah makanan secara online. Wah! Keseronokan dia lain macam. Nanti anak akan ternanti-nanti dan tak sabar tanyakan, ‘Bila abang Food Panda nak sampai’.

3. Belanja Anak Makan Dalam Mall

Waktu bawa anak jalan-jalan, janganlah sampai tak bawa mereka makan. Kesian anak-anak lapar. Boleh saja cari kedai makanan segera yang tak keluar modal besar pun. Asingkan siap-siap 5% duit gaji tu untuk belanja anak makan dalam mall. Kalau tak dapat setiap bulan, dua bulan sekali pun anak-anak dah happy sangat.

4. Sejukkan Hati Anak-anak Belanja Makan Aiskrim Kegemaran

Anak-anak tentu suka bila ibubapa belanja makan ais loli Pinkfong T-Rex yang didatangkan dengan perisa Melon dan Oren. Anak-anak tentu teruja dengan rasa enak dan segar ais loli Pinkfong T-Rex dari perisa semulajadi buah Melon dan Oren ini. Bak menikmati buah-buahan sebenar.

Untuk pengetahuan, ais loli yang enak lagi segar ini sudah pun berada di pasaran. Anda boleh mendapatkannya di kedai serbaneka dan kedai di stesyen minyak berdekatan kediaman.

Ais loli Pinkfong T-Rex ini juga boleh didapati semasa majlis pelancarannya pada 8 hingga 11 Ogos ini di Sunway Pyramid Orange Atrium, Subang Jaya. Mak ayah bolehlah bawa keluarga ke sini dari jam 10 pagi hingga 10 malam.

Menariknya di majlis pelancaran ais loli Pinkfong T-Rex ini, mak ayah boleh juga layan anak-anak menyaksikan konsert mini, permainan yang membolehkan anda membawa pulang aiskrim percuma dan lain-lain hadiah.

Anak-anak berpeluang mengambil gambar bersama maskot Pinkfong, Baby Shark dan T-Rex di ruangan bergambar yang disediakan. Nanti boleh hadiahkan anak-anak dengan cenderahati yang comel-comel di sini.

Ada juga jualan ais loli yang boleh dibawa pulang untuk keluarga menikmatinya di rumah pula. Malah ais loli ini, anda boleh dapatkannya dari peti penyejuk beku #NestleIceCream yang ada di pasaran.

Jumpa anda di sana!

 

 

 

Jangan Lupa Komen

komen