puasa 6

Ramai yang mengetahui pelakon dan penyanyi Dr Soo Wincci,33 antara selebriti bukan Islam yang turut berpuasa pada setiap kali tibanya bulannya Ramadan.So Wincci telah berpuasa secara konsisten dan telah memasuki tahun yang ke-7 pada tahun ini.

Wincci kini berada di Sepanyol untuk melanjutkan pengajian peringkat sarjana dalam bidang muzik dengan pengkhususan produksi, teknologi dan inovasi di kampus cawangan Berklee College of Music di Valencia sejak sembilan bulan lalu.

Apa yang menariknya, tahun ini memberi kelainan buat wincci kerana berpuasa jauh di perantauan, bumi Sepanyol kerana menyambung pelajaran. Namun ia tidak mematahkan semangat wincci untuk turut berpuasa pada bulan Ramadan baru-baru ini, malah meneruskannya dengan berpuasa 6 yang kini telah selesai hari keempat!

Bagi umat Islam Puasa 6 bermaksud berpuasa 6 hari dibulan Syawal sama ada boleh dilakukan secara berturut mahupun berselang seli. Ia amatlah digalakkan dan dijanjikan ganjaran pahala yang besar iaitu ibarat berpuasa sepanjang tahun.

Meskipun Jauh Di Bumi Sepanyol, Dr Soo Wincci Habis Puasa Ramadan, Malah Dah Mula Puasa 6 & Selesai Hari Ke 4!

Didalam posting terbaru di instagram, Dr. Soo Wincci ada berkongsi rutinnya dan juadah berbuka puasa ketika berpuasa enam di bumi Sepanyol.

“Selamat Berbuka, habis hari ke4, 2 hari lagi! ” tulis Wincci.

Meskipun Jauh Di Bumi Sepanyol, Dr Soo Wincci Habis Puasa Ramadan, Malah Dah Mula Puasa 6 & Selesai Hari Ke 4!

IKLAN

Perkongsian itu mendapat pujian dan sokongan penuh daripada para peminatnya. Tidak lupa juga ada antara peminatnya yang mendoakan pelakon dan penyanyi itu mendapat hidayah.

eswtyy So proud of you!!

nur__qasih Moga terus diberikan kesihatan yea…yeyyy ! you can do it!

idmanz86 Alhamdulillah tinggal dua hari lagi puasa 6 selesai.Moga dipermudahkan semuanya Dr.

IKLAN

zal.zalikha OMG you even puasa 6 @dr.soowincci. Excellent!

sofiamykael Merantau jauh kerana menuntut ilmu, berpuasa ramadhan cukup, puasa 6 lagi.Semoga dimudahkan urusan Dr. dalam menuntut ilmu dan menjalani puasa dan kehidupan.bittaufiiq wan najah..

harryjalil Rajinnya wincci. I belum start lagi puasa 6. #respect @dr.soowincci

aziroyani Tahniah @dr.soowincci moga hidayah Allah diberi milikmu.

IKLAN

norashyikinsallehud_din Saya pun belum lagi puasa enam. Doc sudah masuk hari ke-4 dah. Semoga dpmudahkan puasa Doc.

atiqah_g Tahniah @dr.soowincci Semoga terus istiqamah dan diberikan hidayah.

Meskipun Jauh Di Bumi Sepanyol, Dr Soo Wincci Habis Puasa Ramadan, Malah Dah Mula Puasa 6 & Selesai Hari Ke 4!

Tahniah Dr Soo Wincci! Berjaya puasa di bulan ramadan dan meneruskan dengan puasa 6 pula.Berpuasa bukan sahaja untuk mendidik kerohanian malah memang baik untuk kesihatan jika diamalkan selalu.

Jika bukan Islam pun boleh berpuasa, segan sungguh dengan diri ini rasanya jika kita masih tak memulakan lagi berpuasa enam, malah lebih malu jika sekali pun tak pernah terfikir untuk berpuasa enam pada bulan Syawal ni.

Sumber: Instagram Dr Soo Wincci

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI