Dalam rumahtangga pasti ada pasang surutnya. Walaupun pasangan yang ada cukup terbaik tapi tetap akan nampak ‘lompong’ dan kekurangan dan tidak sempurna.

Keadaan inilah yang membuatkan rumahtangga jadi tak bahagia dan porak peranda, lebih-lebih lain ada yang cuba nak bandingkan dengan orang lain.

Baik suami atau isteri, tak perlulah nak bandingkan sebab pasangan yang kita ada sekarang ini dah cukup terbaik dan sempurna. Lengkapilah kehidupan rumahtangga dengan bahagia.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Isteri Ada Pakej Lengkap, Beragama, Bijak. Apa Alasan LELAKI BERPISAH? Ini Pandangan Peguam Syarie

Suami Janganlah Nak Berbohong, GERAK BATIN Isteri Sangat Kuat, 3 Hari Dah Dapat ‘Hidu’

Info Lebih Menarik DI SINI

IKLAN

Cukup Terbaik & Saling Melengkapi

Inilah yang dialami oleh sesetengah lelaki yang bergelar suami. Dia merasakan pasangannya tidak sempurna dan lebih suka bandingkan dengan wanita lain.

Bila mata lelaki dah diuji, mulalah rasakan isteri belum cukup terbaik dan mencari kesalahan pasangan. Tak perlu begitu, dengarlah apa yang dinasihatkan oleh Dato’ Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah ini.

Mata lelaki, kadangkala diuji. Dilihatnya ada lagi wanita di luar sana yang jauh lebih sempurna berbanding isteri di rumah.

Walhal, isteri yang kalian ada sekarang, dah cukup terbaik sebenarnya.

IKLAN

Hargai & Saling Melengkapi

Kita tak menghargai apa yang ada di depan mata, sebab itu selalu merasa ada ketidaksempurnaan pada isteri.

Jika kalian rasa isteri kalian tidak sempurna, maka sudah menjadi tanggungjawab kalian untuk menyempurnakannya. Perkahwinan ini adalah buat 2 jiwa yang saling memerlukan.

Kekurangan dia ditampung oleh kelebihan kita dan kekurangan kita ditampung oleh kelebihan dia. Saling melengkapi dan saling menyempurnakan. Di situlah baru wujudnya perkahwinan yang sempurna.

Kalau kalian hanya mencari sempurna saja, memang payahlah nak jumpa. Mulai sekarang, kalian kenalpasti mana yang tak sempurna, di situ perbaiki, lengkapi dan usaha untuk jadi yang sempurna.

Marilah menuju kesempurnaan, dengan itu kamu beroleh keharmonian. Keharmonian untuk mengecap syurgaNya kelak.

IKLAN

Mingguan Wanita : Tak perlu nak bandingkan atau rasa dah bosan dengan pasangan sebab dialah yang kenal luar dalam pasangan. Perbaiki dan bahagiakan pasangan kita.

Sumber: Dato’ Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI