Sumber Foto: Instagram Alif Satar & Facebook Nia Adlina Aishah

Lepas Alif Satar mengesahkan dirinya kini Positif Covid-19, semua kontak rapat menjalani ujian saringan termasuklah Pengurus Peribadinya, Nia Adlina Aishah atau lebih mesra disapa Dina.

Menerusi perkongsian terbaru di laman sesawang Facebook, Dina mengesahkan dirinya Negatif Covid-19 selepas membuat ujian saringan tersebut pada Sabtu lalu.

Dina (bersama Alif)

“Alhamdulilah, saya bersyukur sangat apabila disahkan Negatif Covid-19 oleh pihak hospital.

“Pun begitu, saya masih perlu menjalani kuarantin selama 14 hari dan akan membuat saringan kedua pada hari ke 12,” ungkap Dina seperti mana dipetik menerusi portal Astro Gempak.

Dukacita Bila Ibu, Bapa & Adik Bongsu Positif Covid-19

Alif bersama ibunya.
Ibu dan ayah Alif.
Alif bersama ibu bapa serta keluarganya.

Namun di sebalik khabar tersebut, Dina turut menyampaikan berita kurang enak apabila ibu bapa dan adik bongsu Alif baru sahaja disahkan positif Covid-19 hari ini.

“Namun, saya bersimpati apabila mendapat tahu ibu bapa serta adik bongsu Alif yang telah disahkan positif sebentar tadi. Mereka kini dirawat di Hospital Sungai Buloh,” kongsinya yang turut memaklumkan, ibu bapa Alif, Hafiza dan Satar Ramli serta adiknya, Jim membuat saringan ujian tersebut pada Sabtu.

IKLAN

Isteri & Anak-Anak Alif Lepas Jalani Ujian Saringan Covid-19 Hari Ini

Dina juga turut memberitahu, isteri Alif, Sha Dila Hadid dan anak-anak Alif iaitu Alisha Anugerah, 5, Ariana Mecca, 3 dan Muhammad ‘Ali, 1, akan menjalani ujian saringan Covid-19 hari ini.

Isteri dan anak-anak tercinta,

“Alif meminta semua mendoakan agar isteri dan anak-anaknya dilindungi dari jangkitan virus tersebut dan mereka berada dalam keaadan sihat.

“Alif kini menjalani rawatan seperti biasa di hospital dan tidak menunjukkan apa-apa simptom atau sakit,” katanya.

Difahamkan Alif kini dirawat dan menjalani kuarantin di sebuah hospital di Melaka.

IKLAN

Sebelum ini Alif telah menjalani penggambaran drama Penjara Cinta dan kemudian membuat persembahan Jumaat lalu di Separuh Akhir Muzik Muzik ke-35 (SFMM35).

Artikel berkaitan: Kontak Rapat Alif, “Mohon Doa Kalian” Zulin Aziz Jalani Kuarantin & Ujian Saringan Covid-19

Penyanyi & Pengacara SFMM35 Buat Ujian Saringan

Susulam Alif Satar disahkan positif Covid-19, rata-rata penyanyi dan pengacara SFMM35 menjalani ujian saringan Covid-19 dan kuarantin selama 14 hari.

Antara yang berkongsi menerusi Instagram masing-masing adalah pengacara Sherry Alhadad dan Haziq Husni, serta penyanyi, Ernie Zakri Syamel, Naim Daniel, Hael Husaini dan Zynakall.

IKLAN

Sherry

Haziq

Erni Zakri

Syamel

MW: Kami mendoakan yang terbaik buat mereka, keputusan yang keluar baik-baik belaka. Kami juga doakan semoga lepas ini Alif dan keluarga tabah harungi dugaan yang menimpa. Semoga isteri dan anak-anak Alif juga dijauhkan dari jangankitan Covid-19

Sumber: Astro Gempak
Sumber Foto: Instagram Alif Satar & Facebook Nia Adlina Aishah
Bagi mendapatkan lebih banyak kisah menarik sila ke Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita/