Masalah kulit sensitif terutamanya kulit kering dan gatal membuatkan kita tak selesa dalam menjalani apa-apa aktiviti harian. Boleh dikatakan, masalah kulit sensitif berlaku oleh sebahagian kita disebabkan oleh tindak balas alergi terhadap makanan, produk, aroma wangian sehingga menimbulkan kemerahan, kekeringan dan kegatalan. Ia bukan saja berlaku pada orang dewasa tapi boleh juga terjadi pada bayi.

Dalam Laporan Jurnal Akademi Dermatologi Amerika (JAAD), penyakit kulit merupakan salah satu penyumbang utama kepada beban penyakit global dan terdapat lebih daripada 3000 penyakit kulit diketahui oleh dermatologi seluruh dunia.

 Aveeno, Inilah Penyelesaiannya!

Jadi, cara bagaimana untuk melegakan masalah kulit yang dialami. Memandangkan keadaan cuaca yang tidak menentu, tentu ia mengambil masa yang agak lama untuk pulihkan kembali masalah kulit yang dialami.

Sekarang, anda tak perlu risau, AVEENO mampu menyelesaikan masalah kulit anda, bukan hanya  melegakan kulit yang sangat kering dan gatal tetapi dapat memberikan kesan yang menakjubkan dalam masa satu hari penggunaannya.

Istimewanya Aveeno

Bila adanya masalah kulit sensitif, jangan sesekali biarkan sehingga memudaratkan. Pastinya ia perlukan penyelesaian segera. Sebab itulah Aveeno, jenama yang cukup dijamin memberi kelegaan kulit dengan cepat yang terbukti secara klinikal untuk melegakan segera.

Rangkaian penjagaan AVEENO ini terbukti secara klinikal untuk melegakan kulit kering dan gatal dalam masa sehari. Malah, dalam kajian klinikal dibuat, 70% subjek mengalami perubahan keadaan kulit selepas menggunakan produk ini.

Sebenarnya, ada terapi yang digunakan untuk mengatasi masalah berkaitan dengan kulit dan rahsia yang terdapat pada produk AVEENO ini. Ia adalah kandungan bahan yang baik untuk kulit iaitu probiotik semulajadi yang terdapat dalam oat yang memberi bermanfaat untuk menghasilkan microbiome kulit yang sihat dan kuat.

 

Legakan Kulit Sensitif  Dalam Masa 24 Jam, Inilah Penyelesaiannya!

 

Rangkaian Produk AVEENO

Kulit Kering & Gatal

Bagi anda yang mengalami masalah ini, rangkaian produk AVEENO yang sesuai untuk anda teridiri daripada mandian badan dan losyen. Rangkaian AVEENO Skin Relief Body Wash dan Lotion diformulasikan dengan Prebiotic Triple Oat Complex bersama minyak oat serta shea butter. Melalui gabungan bahan ini, ia membantu melegakan kulit kering dan membekalkan kelembapan selama 24 jam.

Kulit Normal

Ini penyelesaian untuk anda yang berkulit normal hinggalah kulit kering, rangkaian AVEENO Daily Moisturizing Body Wash & Lotion. Ia diformulakan dengan Colloidal Oatmeal yang dapat menenangkan kulit, diadun minyak semulajadi bagi menggantikan kelembapan kulit yang hilang setiap hari. Hasilnya, kulit lebih lembut, lembap dan sihat!

 

IKLAN

Legakan Kulit Sensitif  Dalam Masa 24 Jam, Inilah Penyelesaiannya!

 

 Khas Untuk Bayi, AVEENO BABY

Masalah kulit sensitif, kering dan gatal ini bukan saja dialami oleh orang dewasa tapi mungkin lebih teruk bila bayi pun menghadapi masalah yang sama.

Tak perlu risau, AVEENO turut menyediakan rangkaian khas untuk bayi, AVEENO Baby Wash & Shampoo dan Lotion serta  AVEENO®️ Baby Soothing Relief Moisturizing Cream yang diformulasikan khas untuk untuk melindungi, melegakan keradangan serta memberikan khasiat kepada kulit lembut bayi.

Rangkaian ini terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kegatalan dan iritasi. Tanpa haruman dan tidak berminyak dan boleh digunakan untuk kelembapan setiap hari agar kulit bayi kekal lembut dan sihat.

 Usah tunggu lagi, inilah penyelesaian dan rahsia untuk mengembalikan kelegaan segera pada kulit sensitif. Keunggulan produk AVEENO yang tentunya disarankan oleh pakar dermatologi mampu mengubah kehidupan selesa dan terbaik.

IKLAN

 Cubalah hari ini!

Legakan Kulit Sensitif  Dalam Masa 24 Jam, Inilah Penyelesaiannya!

Dapatkan rangkaian AVEENO dan AVEENO Baby di GUARDIAN berdekatan anda. Untuk maklumat lanjut, ikuti AVEENO di FacebookInstagramYoutube dan laman web rasmi AVEENO.